آجاک - acak آینده پژوهی

ساخت فرمولاسیون نانویی كه آثار سكته مغزی را می كاهد

ساخت فرمولاسیون نانویی كه آثار سكته مغزی را می كاهد

آجاک: یافته های اخیر نشان میدهد نانوذرات حاوی ترکیبات محافظ عصبی ممکنست سبب کاهش شدت سکته مغزی شده و شانس بقا را بهبود بخشند. این فرمولاسیون نانویی می تواند با رهایش نوعی پپتید محافظ به مغز، اثرات سکته مغزی را بکاهد.


به گزارش روز یکشنبه ستاد توسعه فناوری نانو، نتایجی که بتازگی انتشار یافته نشان میدهد هنگامی که NA۱، یک ترکیب محافظت کننده، درون نانوذرات قرار گرفته و به مغز تحویل داده می شود، میزان شدت سکته مغزی را کاهش داده و شانس بقا را در یک مدل موش که سکته مغزی را تجربه کرده بود، بهبود می دهد.
در یک کارآزمایی اولیه (آزمون Escape-Na۱)، Na۱، یک پپتید کوچک برای حفظ سلول های مغز از مرگ، بعد از سکته مغزی طراحی شد که نتایج نشان داد، زمانی که Na۱ به بیماران تحت درمان تزریق شد نتایج مثبتی به دست آمد. تعدادی از بیماران در آزمون فعال کننده پلاسمینوژن بافت را بصورت تزریق داخل وریدی دریافت نمودند و عملکرد دارو در این بیماران از نتایج عملکرد Na۱ ضعیف تر بود.
جیانگ بینگ ژو، نویسنده اصلی مقاله مربوط به این فناوری و دانشیار متخصص جراحی مغز و اعصاب و مهندسی زیست پزشکی دانشگاه ییل در نیوهن در این خصوص اظهار داشت: NA۱ به خیلی از اندام ها، سلول ها و پروتئین ها در بدن متصل می شود. بدون حفاظت، این پپتید نمی تواند با کارایی بالا به مغز برود و در صورتیکه به مغز وارد نشود، این پپتید محافظت نشده به سلول های دیگری وارد می شود که سایت هدف ما نیست،
برای وارد کردن NA۱ دقیقا به جایی که مورد نیاز است، این تیم تحقیقاتی نانوذرات هدفمندی را طراحی کردند تا بتواند این پپتید را به بخش هایی از مغز که از کمبود اکسیژن رنج می برد منتقل کرده و در آن این ترکیب انباشته شود.
در مطالعه روی موش های آزمایشگاهی که از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۲۰ انجام شده، پژوهشگران توانایی نانوذرات پر شده با Na۱ و Na۱ محافظت نشده را برای بهبود بقا، کاهش عوارض سکته مغزی و کاهش تورم مغزی بررسی کردند. هر دو روش درمانی حاوی دوز مشابه Na۱ (۵۰ میکروگرم) بصورت داخل وریدی به موش هایی با انسداد شریان مغزی تزریق شد.
محققان دریافتند میزان سکته مغزی ۶۹٫۸ درصد در موش های تحت درمان با نانوذرات حاوی Na۱ کم شد. این میزان در موش هایی که تحت درمان با Na۱ قرار نگرفتند، هفت دهم درصد بود.
تورم مغزی در موش های تحت درمان با نانوذرات کپسوله شده با Na۱، ۶۰٫۳ درصد کم شد. در مقایسه ۳٫۳ درصد موش هایی که با Na۱ کپسوله نشدند، درمان شده اند. متوسط روزهای بقای بیش از ۱۴ روز در بین موش های درمان شده با نانوذرات Na۱ بود، در صورتیکه برای موش هایی که با Na۱ کپسوله نشده درمان شدند، این میزان کمتر از ۶ روز بود.
هنگامی که Na۱ توسط نانوذرات تحویل داده می شود، همان دوز Na۱ که در مطالعه قبلی موثر نبود، به منطقه سکته مغزی می رسد و درجه ای اعجاب انگیز از اثربخشی را فراهم می آورد، استفاده از نانوذرات در درمان سکته مغزی ممکنست درهای جدیدی را برای ارائه NA۱ و سایر درمان ها باز کند.
از آنجا که نانوذرات خود بعنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند، ممکنست نتیجه سکته مغزی را نیز بهبود بخشند.



منبع:

1400/01/23
15:30:35
0.0 /5
654
تگها: پزشكی , پژوهش , تجربه , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی