آجاک - acak آینده پژوهی

صادرات ۴۰ درصدی محصولات نانو به ۵ کشور دنیا رشد ۱۰۴ درصدی فروش داخلی

صادرات ۴۰ درصدی محصولات نانو به ۵ کشور دنیا رشد ۱۰۴ درصدی فروش داخلی

آجاک: محصولات نانویی ایران به 50 کشور صادر شده که 40 درصد از صادرات مربوط به 5 کشور عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه بوده است.



به گزارش آجاک به نقل از مهر، توانمندسازی و پشتیبانی از کسب وکارها، شرکت های دانش بنیان نوپا، شرکت های فناور و تولیدی در قالب برنامه های مختلفی در ستاد نانو و میکرو معاونت علمی ریاست جمهوری دنبال می شود. در این جهت در ۱۰ سال اخیر بالاتر از ۵۰۰ پروژه توسعه فناوری مورد حمایت قرار گرفته است.
حمایت ستاد نانو از پروسه مطالعه و توسعه در شرکت های صنعتی در برنامه ای تحت عنوان «رینکست» صورت می گیرد و این حمایت شامل ارائه تسهیلات ارزان ‏قیمت و پژوهانه (گرنت) شبکه آزمایشگاهی است. شرط برخورداری از این حمایت، دارا بودن تیم مطالعه و توسعه در شرکت های صنعتی است. در ۵ سال اخیر ۹۲ طرح مطالعه و توسعه در ۷۶ شرکت صنعتی مورد حمایت ستاد نانو قرار گرفته است.
ستاد نانو با راه اندازی شبکه تبادل فناوری نانو در راستای پاسخ به تقاضا و رفع نیاز شرکت های صنعتی موجود بر پایه فناوری های توسعه یافته داخلی عمل کرده است. در ۵ سال اخیر، ۱۷۰ طرح موفق تبادل فناوری نانو بین فناوران و شرکت های صنعتی در کشور اجرا شده است.

۱۸۰۰ محصول نانو در ۱۵ حوزه صنعتی تولید و روانه بازار شد

همچنین تا حالا نزدیک به ۱۸۰۰ محصول نانو توسط ۴۰۰ شرکت صنعتی در ۱۵ حوزه صنعتی مبتنی بر تکنولوژی های داخلی تولید و روانه بازار شده است. ساخت تجهیزات آزمایشگاهی نانو و ماشین آلات مورد نیاز جهت راه اندازی خطوط تولید محصولات نانو نیز یکی از اولویت های توسعه صنعت نانو است و در همین جهت بالاتر از ۱۰۰ خط تولید صنعتی با ماشین آلات و تجهیزات نانو ساخت ایران مورد بهره ‏برداری قرار گرفته اند. همین طور علاوه بر تامین تجهیزات صنعتی برای صنایع داخل کشور، تعدادی از این تجهیزات و خطوط تولید همچون خط تولید صنعتی نانوالیاف، خط تولید پوشش های سخت نانو و سامانه نانو تصفیه صنعتی پساب به کشورهای کره جنوبی، چین و مالزی صادر گردیده است.
نزدیک به ۱۸۰۰ محصول ساخت ایران توسط حدود ۴۰۰ شرکت صنعتی تولید و روانه بازار شده اند، اظهار داشت: ساخت تجهیزات آزمایشگاهی نانو و ماشین آلات مورد نیاز جهت راه اندازی خطوط تولید محصولات نانو نیز یکی از اولویت های توسعه صنعت نانو است. بالاتر از ۱۰۰ خط تولید صنعتی با ماشین آلات و تجهیزات نانو ساخت ایران بهره برداری شده اند.

فروش ۱۶۲۰ میلیون دلاری محصولات نانو

حجم فروش محصولات نانوساخت ایران در سال ۱۴۰۲ قریب به ۶۲ میلیارد تومان معادل ۱۶۲۰ میلیون دلار بوده است که از این میان ۹۰.۸ درصد از کل این بازار را بازار محصولات داخلی نانو تشکیل داده که رقمی بیش از ۵۶ میلیارد و ۱۷۹ میلیون تومان را به خود اختصاص می دهد.
در عین حال، سهم صادرات از کل بازار نانو در سال ۱۴۰۲ نیز چیزی حدود ۹.۲ درصد بود که حدود ۵ میلیارد و ۷۱۰ هزار تومان معادل ۱۴۵ میلیون دلار را شامل می شود. حجم فروش ۶۱ میلیارد و ۸۸۹ میلیون تومانی محصولات نانو ساخت ایران در سال ۱۴۰۲، نسبت به سال ۱۴۰۱ که حجم بازار ۳۰ هزار میلیارد تومانی را از آن خود کرده بود، حدود ۱۰۴ درصد رشد نشان میدهد. این در حالیست که نرخ تورم رسمی از سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰۲ چیزی حدود ۴۴ درصد برآورد شده است که باتوجه به میزان رشدی که فروش محصولات نانویی به خود اختصاص داد، رقم قابل توجهی است.

صادرات ۴۰ درصدی محصولات نانویی به ۵ کشور دنیا

در سال ۱۴۰۲ بالاتر از ۱۴۵ میلیون دلار از محصولات نانوی ساخت ایران به ۵۰ کشور دنیا صادر گردیده است که عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه، به ترتیب بیشترین سهم را داشتند و بالاتر از ۴۰ درصد از کل صادرات محصولات نانو به این کشورها بوده است.

۳۰۷۱ تجهیزات نانو در ۹۲ لابراتوار تحقیقاتی درحال ارائه خدمات است

ستاد نانو با تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات آزمایشگاهی به محققین دانشگاهی و صنعتی و استفاده بهتر از ظرفیتهای آزمایشگاهی کشور را هدف گذاری کرده است. حالا ۳۰۷۱ تجهیزات نانو در ۹۲ لابراتوار تحقیقاتی در دانشگاه ها و بخش خصوصی در قالب شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو به ارائه خدمات مشغول هستند.
در حوزه دارایی های فکری فناوری نانو تاکنون، ۳۶۳ پتنت نانو ایران در دفاتر ثبت پتنت معتبر جهان از قبیل دفتر آمریکا (USPTO) و اروپا (EPO) ثبت شده است. در عرصه استانداردهای بین المللی نانو نیز تاکنون، ۱۲ استاندارد بین المللی در سازمان بین ‏المللی استاندارد (ISO) با پیشنهاد و راهبری جمهوری اسلامی ایران تدوین شده و به تصویب رسیده است. ایران در زمره ۵ کشور برتر جهان در تدوین و تصویب استانداردهای بین المللی فناوری نانو قرار دارد. همین طور ۱۷۰ استاندارد ملی فناوری نانو تا حالا در کشور تدوین و به تصویب کمیته ملی استاندارد فناوری نانو رسیده است.

رتبه ششم ایران در عرصه انتشار مقالات نانو در جهان

در حوزه انتشار مقالات نانو، محققان ایرانی در سال ۲۰۲۴ با انتشار ۱۰۶۶۹ مقاله در مجلات معتبر نمایه شده در ISI، در رتبه ششم جهان قرار دارند. در همین حال بالاتر از ۴۲ هزار محقق در سطوح کارشناسی ارشد، دکتری و اعضاء هیات علمی در بالاتر از ۱۵۰ مرکز دانشگاهی، به مطالعه و پژوهش در عرصه فناوری نانو پرداخته اند.
حمایت ستاد نانو از پژوهش های کاربردی، مسئله محور و در عرصه های اولویت دار فناوری نانوی کشور، در قالب برنامه پشتیبانی از استادان با پژوهش های محصول یا فناوری ‏محور در امتداد توسعه یک محصول جدید صورت می گیرد. این حمایت بصورت اعتبار شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی و هزینه های مشاوره و راهبری کسب وکار این پروژه ها است. در این برنامه ۶۷ طرح مورد حمایت قرار دارند.


منبع:

1404/01/08
15:44:32
0.0 /5
19
تگها: استاندارد , پژوهش , پشتیبان , تجهیزات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی