آجاک - acak آینده پژوهی

آینده هوش مصنوعی سوءاستفاده از نیت ها

آینده هوش مصنوعی سوءاستفاده از نیت ها

به گزارش آجاک، وبگاه تِک اِکسپلور در گزارشی به آرای محققان دانشگاه کمبریج در انگلیس در رابطه با آینده هوش مصنوعی و لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از آسیب به انسان ها از طرف هوش مصنوعی بخصوص در حوزه سوءاستفاده این فناوری از نیت ها پرداخته است.


به گزارش گروه علمی ایرنا در این گزارش آمده است: در آینده نزدیک امکان دارد شاهد دستیاران هوش مصنوعی باشیم که بر تصمیم گیری های ما در مراحل اولیه تاثیر می گذارند و آنها را پیشبینی می کنند، «نیت های» درحال شکل گیری ما را بی درنگ به شرکت هایی می فروشند که می توانند نیازها را برآورده کنند؛ در صورتی که خودمان هنوز نمی دانیم چه تصمیمی گرفته ایم.
آنچه گفته شد نظر متخصصان اخلاق هوش مصنوعی دانشگاه کمبریج در انگلیس است که معتقدند: در آغاز شکل گیری یک «بازار جدید پرسود و در عین حال دردسرساز برای سیگنال های دیجیتالی نیت» هستیم که از خرید بلیت سینما گرفته تا رای دادن به نامزدها را پوشش می دهد. آنها این بازار را اقتصاد نیت (intention economy) می نامند.
پژوهشگران مرکز آینده هوش لِوِرهولم دانشگاه کمبریج (LCFI) استدلال می کنند رشد سریع هوش مصنوعی مولد (نوعی هوش مصنوعی که در جواب فرمان کاربر، قادر به تولید متن و تصویر و رسانه های دیگر است) و آشنایی روز افزون با چت بات ها (یک عامل نرم افزاری که برای شبیه سازی مکالمه هوشمند با یک یا چند کاربر انسانی از راه صدا یا متن طراحی شده است(، مرز جدیدی از «فناوری های متقاعدکننده» را می گشاید و این نکته ای است که در اطلاعیه های اخیر شرکتهای غول های فناوری به آن اشاره شده است.
عوامل هوش مصنوعی «شبه انسان» همچون دستیاران چت بات و دوست هوش مصنوعی، به داده های روانشناختی و رفتاری محرمانه زیادی دسترسی خواهند داشت که معمولا از طریق گفت وگوهای غیررسمی و محاوره ای جمع آوری می شوند.
به گفته محققان، این هوش مصنوعی، توانایی فوق العاده ای برای هماهنگی با ما به روش هایی که با آن احساس راحتی می نماییم (تقلید از شخصیت ها و پیشبینی پاسخ های مطلوب) دارد و این قابلیت را با دانش خود در رابطه با عادات برخط ما ترکیب می کند تا سطوحی از اعتماد و تفاهم ایجاد و امکان دستکاری روانشناختی اجتماعی در مقیاس صنعتی را فراهم آورد.
دکتر جونی پِن (Jonnie Penn)، مورخ فناوری مرکز آینده هوش لِوِرهولم دانشگاه کمبریج، می گوید: به مدت چند دهه، توجه واحد پول اینترنت بوده است. افراد توجه خویش را با سکوهای شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام، به اشتراک گذاشتند و این، اقتصاد برخط را پیش برد.
وی اضافه کرد: تا وقتی برای «اقتصاد نیت»، تنظیم مقررات صورت نگیرد، انگیزه های افراد را بعنوان واحد پول جدید درنظر می گیرد و کسانیکه نیات انسانی را هدف قرار می دهند و هدایت می کنند و می فروشند، برای بهره برداری از این معدن طلا به سمت آن خواهند شتافت.
وی معتقد است: باید بررسی تاثیر احتمالی چنین بازاری بر آرمان های بشر (از جمله انتخابات آزاد و منصفانه، مطبوعات آزاد و رقابت منصفانه در بازار) را قبل از این که قربانی نتایج ناخواسته آن شویم، آغاز نماییم.


1403/10/16
10:04:04
0.0 /5
31
تگها: آینده , اینترنت , پژوهش , دیجیتال
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی