ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می دهد
به گزارش آجاک، محققان متوجه شده اند اسپری کردن یکی از مواد موجود در ضد آفتاب روی برنج، آنرا در مقابل گرما مقاوم تر می کند و کیفیت مواد مغذی آنرا بهبود می بخشد.
به گزارش آجاک به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، برنج خوراک اصلی میلیاردها انسان روی زمین است اما کشت آن به علت تغییرات آب وهوایی گرفتار چالش شده است. افزایش دما و موج های گرمایی روی محصول سالانه آن تأثیر گذاشته است. ازاین رو محققان به دنبال روشی بودند تا گیاه برنج را در مقابل شرایط نامساعد مقاوم تر کنند. تعدادی از پژوهشگران در دانشگاه نانکای چین یک چاره جالب یافته اند. آنها متوجه شدند اسپری کردن نانوذرات اکسید روی به گیاهان برنج قابلیت آنها برای مقاومت در مقابل گرما را بیشتر می کند. در پژوهش آنها آمده است: ما نشان دادیم محلول پاشی نانوذرات اکسید روی(ZnO NP) به میزان قابل توجهی محصول این دانه و کیفیت مواد مغذی آن طی بازه های وقوع موج گرما را ارتقا می دهد. موج گرما یک تهدید جدید برای تولید برنج است و خسارت زیادی به محصول می زند و حتی گاهی آنرا به صورت کامل از بین می برد. اما پژوهش اخیر نشان داده است محلول پاشی نانو ذرات اکسید روی روشی بهتر از انتقال روی به گیاهان است چونکه این ذرات می توانند به حفره های داخل برگ های گیاه نفوذ کنند. جالب آن که نانوذرات روی یکی از موادی هستند که به صورت معمول در ضد آفتاب ها به کار می روند. طی پژوهش محققان گیاهان برنج را در معرض موج گرمای شبیه سازی شده، قرار دادند. محققان برای شبیه سازی گرمای شدید هوا، گیاهان را به مدت ۶ روز در معرض موج گرمای ۳۷ درجه سانتیگراد قرار دادند. محققان برای انتقال کارآمد روی به گیاهان از نانوذراتی استفاده کردند که قطر آنها از ۱۰۰ نانومتر کمتر است. محلول روی نیمی از گیاهان اسپری شد و نیم دیگر فقط آب دریافت نمودند. هنگام برداشت محققان متوجه شدند محصول گیاه برنجی که محلول نانوذرات اکسید روی را دریافت کرد، ۲۲.۱ درصد بیشتر از محصول گروه کنترل بود که فقط به آبیاری شده بود. همینطور تحقیقات بیشتر نشان داد این نوع برنج مواد مغذی بیشتری هم داشتند.
منبع: acak.ir
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره