آجاک - acak آینده پژوهی

این غول آهنی تانک نیست!

این غول آهنی تانک نیست!

به گزارش آجاک، با این که انتشار جزئیات در ارتباط با سلاح ها و وسایل زرهی ارتش آمریکا همیشه اتفاق نمی افتد اما هر از گاهی شاهد چنین موردی هستیم. این دفعه نوبت به عرضه برخی مشخصات خودروی زرهی M10 بوکر ساخت سیستم های زمینی جنرال داینامیکس GDLS رسیده است.


به گزارش آجاک به نقل از خبر آنلاین، جنرال داینامیکس در سال ۲۰۲۲ برنده قرارداد ارتش آمریکا برای توسعه M10 شد. همان گونه که مشاهده می کنید خودروی زرهی موردبحث به شکل یک تانک سبک طراحی شده اما در واقع یک تانک نیست. یکی از کارشناسان حوزه نظامی می گوید: M10 بوکر یک وسیله نقلیه زرهی است که هدف از ساخت آن پشتیبانی تیم های رزمی با سرکوب و نابودی استحکامات، سیستم های دفاعی و سنگرهای دشمن بوده است. مأموریت دوم این وسیله هم محافظت از خودی ها در مقابل خودرو های زرهی دشمن است.
اساساً M10 بوکر که شبیه یک تانک سبک به نظر می آید، سلاحی تهاجمی است که از عملیات پیاده نظام پشتیبانی می کند. همانند هر سخت افزار نظامی دیگر، M10 بوکر هم در تست های زیادی شرکت می کند و تغییرات عدیده ای را تجربه خواهد نمود. ارتش آمریکا در فوریه ۲۰۲۴ چند نمونه از این خودروی زرهی را دریافت نموده و سریعاً کار تست و بررسی آنها به منظور عملکرد در میدان نبرد را آغاز کرده است. اندکی بعد ارتش آمریکا دستور تولید ۲۶۶ دستگاه M10 بوکر را صادر کرده و اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود نخستین نمونه های این محصول جدید در اواخر سالجاری تحویل داده خواهد شد. مقرر است هر ساله ۳۲ تا ۳۴ دستگاه از M10 تولید شود.


طبق گزارش پدال، اما نام M10 بوکر برای تقدیر از سرباز رابرت دی بوکر و گروهبان استیون بوکر انتخاب شده است. این دو نظامی ارتش آمریکا در نبردهایی کشته شدند که اگر پشتیبانی سنگین تری وجود داشت شاید زنده می ماندند. M10 وسیله نقلیه زرهی نسبتاً سنگینی است و وزن آن به ۳۸ تا ۴۲ تن می رسد. زره این خودرو می تواند ضربان وارده به بالای سر، زیر بدنه و کناره ها را دفع کند. از نظر سلاح های قابل نصب هم باید به سلاح اصلی ۱۰۵ میلی متری الهام گرفته از M35 اشاره نمود که قادر به شلیک انواع مهمات است. M10 بوکر قادر خواهد بود گلوله های APDS و HE را که به صورت دستی بارگیری می شوند شلیک کند. بدین سان برد شلیک گلوله های یاد شده به ترتیب ۱.۸ و ۴ کیلومتر خواهد بود. علاوه بر سلاح اصلی، خودروی زرهی موردبحث از مسلسل سنگین ۱۲.۷ میلی متری نصب شده روی دریچه فرمانده خودرو سود می برد. به این موارد باید چهار لانچر نارنجک دودزا در هر طرف برجک اشاره نمود که حفاظت بیشتری را برای خود وسیله و پرسنل آن فراهم می کنند.
یکی از خصوصیت های M10 را میتوان قابلیت مانور بالا و سرعت مشابه خودرو های سبک تر دانست. پیشرانه دیزلی M10 می تواند ۸۰۰ اسب بخار قدرت تولید نماید و حداکثر سرعت آنرا در مسیرهای هموار به ۶۴ کیلومتر در ساعت برساند. همینطور حداکثر برد جنگی بوکر هم به ۳۰۵ کیلومتر می رسد. یکی دیگر از خصوصیت های وسیله موردبحث را میتوان توانایی عملکرد به مدت ۲۴ ساعت دانست. باید به این نکته اشاره نمود که امکان حمل دو دستگاه M10 با هواپیمای C-17 به تمامی نقاط جهان وجود دارد. تا زمان نگارش این مقاله فرآیند توسعه M10 بوکر ادامه دارد و ارتش آمریکا نه تنها نمونه هایی از آنرا دریافت کرده بلکه بعضی از آنها را به گردان پیاده جدید خود مختص کرده است. GDLS برای تولید این خودرو های زرهی قراردادی به ارزش ۱.۳۹ میلیارد دلار را امضا کرده و تا جولای سالجاری لشکر ۸۲ هوابرد آمریکا فرآیند تست و بررسی این خودروی زرهی را آغاز نموده تا هرگونه نقطه ضعف احتمالی آن کشف شود.
۵۸۵۸



منبع:

1403/05/13
10:25:24
0.0 /5
343
تگها: آنلاین , پشتیبان , تجربه , دستگاه
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی