آجاک - acak آینده پژوهی
در قالب رساله دكتری بررسی شد؛

تصفیه فاضلاب های شور پتروشیمی با باکتری

تصفیه فاضلاب های شور پتروشیمی با باکتری

آجاک: آجاک: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور با حمایت بنیاد علم ایران موفق به بررسی کارایی بیوراکتور غشایی مبتنی بر کنسرسیوم باکتریایی شوردوست در حذف بیس فنل A از فاضلاب پتروشیمی شدند.



به گزارش آجاک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «بررسی کارایی بیوراکتور غشایی مبتنی بر کنسرسیوم باکتریایی شوردوست در حذف بیس فنل A از فاضلاب پتروشیمی» عنوان طرحی است که معصومه گلشن، دانش آموخته دکتری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در قالب رساله دکتری خود با راهنمایی مهدی احمدی مقدم و حمایت بنیاد ملی علم ایران به انتها رسانده است.
گلشن درباره ی این طرح توضیح داد: فاضلاب های پتروشیمی به طور معمول حاوی غلظت های زیادی از جامدات معلق، BOD، COD، سولفید، آمونیاک، فنل ها، هیدرکربن ها، بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، زایلن، هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای (PAHs) و فلزات سنگین است. فاضلاب های پتروشیمی با شرایط سختی همچون حضور ترکیبات سخت تجزیه پذیر و شوری بالا مرتبط هستند که اثر مخربی بر بقاء بیومس زیستی دارند و فعالیت بیولوژیکی را کاهش می دهند؛ بدین سبب در این پژوهش، پتانسیل کارایی بیوراکتور غشایی مستغرق در تصفیه فاضلاب شور پتروشیمی غنی از بیس فنل A مورد ارزیابی قرار گرفت.
این محقق در ادامه بیان کرد: مقاوم ترین سویه های شوردوست تجزیه کننده بیس فنل A از داخل لجن سازگار شده با محیط شور و ماده آلی بیس فنل A، جداسازی و بوسیله آنالیز توالی ژن ۱۶S rRNA شناسایی شدند.
وی در ادامه اشاره کرد: در این تحقیق، دوره بهره برداری سیستم بیوراکتور غشایی به دو فاز تقسیم شد. در فاز اول جهت بررسی تأثیر بار بیس فنل A در فاضلاب سنتتیک بر عملکرد بیوراکتور غشایی، غلظت های ۵۰ تا mg/L ۲۰۰ بیس فنل A استفاده شد و در فاز دوم عملکرد بیوراکتور غشایی مبنی بر افزایش شوری در تصفیه فاضلاب واقعی پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
گلشن اشاره کرد: بررسی کارایی بیوراکتور غشایی مبتنی بر کنسرسیوم باکتریایی شوردوست در حذف بیس فنل A از فاضلاب پتروشیمی همچون اهداف انجام این طرح بود و تا کنون مطالعه ای روی حذف بیس فنل از فاضلاب شور انجام نشده است. کنسرسیوم باکتریایی تولید شده در این تحقیق، می تواند در تصفیه فاضلاب های شور پتروشیمی مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در آخر اشاره کرد: نبود تکنسین برقی ماهر و آشنا به پروسه غشاء در حین کار، به سبب خرابی و استهلاک ابزار همچون پمپ ها، ماژول غشاء روند تحقیق را مبتلا به اختلال می کرد.


منبع:

1403/05/08
10:20:46
0.0 /5
285
تگها: پزشكی , پژوهش , سیستم , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی