آجاک - acak آینده پژوهی
رئیس مركز گفت وگوی ادیان:

جامعه دینی باید مطابق با تحول تکنولوژیک هوش مصنوعی متحول شود

جامعه دینی باید مطابق با تحول تکنولوژیک هوش مصنوعی متحول شود

به گزارش آجاک، رییس مرکز گفت و گوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اظهار داشت: ما باید در اوج تکامل فکری و قدرت بایستیم و لازم است برای ۱۰ سال آینده یک برنامه منظم در حوزه دین تهیه نماییم.



به گزارش آجاک به نقل از مهر، بیست و دومین نشست دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی با سخنرانی مولن آشیمبایف، رئیس مجلس سنا در شهر آستانه قزاقستان برگزار گردید.
در این نشست نمایندگان اسلام، مسیحیت، بودایی، یهودیت، تائوئیسم، شینتوئیسم و سایر ادیان دیگر، همینطور نمایندگان سازمان های بین المللی و انجمن های مذهبی قزاقستان حضور داشتند و در مورد موضوع هایی همچون غلبه مشترک بر چالش های مدرن، مسائل در ارتباط با ارتقای مفهوم توسعه کنگره رهبران مذاهب جهانی و سنتی برای سالهای ۲۰۲۳-۲۰۳۳ و چگونگی و کیفیت برگزاری هشتمین کنگره آتی رهبران جهان گفتگو کردند.
این مراسم با حضور حدود ۳۰ رهبر مذهبی و رؤسای سازمان های بین المللی از ۲۰ کشور جهان همچون ایران، آذربایجان، واتیکان، بریتانیا، مصر،، هند، قطر، چین، عربستان سعودی، مغولستان، امارات، پاکستان، پرتغال، کره، روسیه، تایلند، سوئیس، ژاپن برگزار گردید.
افزون بر این، رهبران انجمن های مذهبی قزاقستان به نمایندگی از اسلام، ارتدکس، کاتولیک، لوترانیسم و یهودیت در کار دبیرخانه شرکت می کنند.
آشیمبایف در آغاز سخنرانی خود به اهمیت مشارکت جوانان در گفتگوی بین ادیان و فرهنگ ها اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از ابتکارات مهم مطرح شده بعنوان بخشی از مفهوم توسعه کنگره، برگزاری مجمع رهبران دینی جوان است. بدیهی است که مشارکت فعال تر جوانان در گفتگوی ادیان و بین فرهنگی ضروری می باشد.
وی افزود: مشارکت رهبران جوان در کار کنگره به حفظ سنت ها و تداوم گفتگوی بین تمدن ها و ادیان کمک می نماید.
رئیس مجلس سنا تصریح کرد: این پیشنهاد در قالب نشست فعلی درحال اجراست و فردا نمایندگان جوان مذاهب مختلف، سازمان های عمومی بین المللی، دانشمندان و سیاستمداران آینده دار در آستانه گرد هم می آیند و در رابطه با نقش رهبران جوان در توسعه هماهنگ دنیای مدرن بحث می کنند. من مطمئن هستم که این اقدامات و سایر اقدامات به توسعه و رشد بیشتر نفوذ کنگره ما و همینطور ارتقای دیپلماسی معنوی، برقراری گفتگوی بین مذهبی و بین فرهنگی در سطح جهانی کمک خواهد نمود.
آیدا بالایوا، وزیر فرهنگ و اطلاعات در سخنان خود بر اهمیت توسعه دیپلماسی معنوی تاکید نمود. بالایوا اظهار داشت: ابتکاراتی برای ایجاد مؤسسه سفیران حسن نیت اجرا خواهد شد که رویداد بسیار مهمی است و ما به شما سفیران برای ترویج دیپلماسی معنوی بسیار امیدواریم.
وی اضافه کرد: هدف راهبردی ما برای ۱۰ سال آینده تقویت دیپلماسی معنوی با راه اندازی نهادهای جدید کنگره سفیران حسن نیت، کنگره رهبران مذاهب جهانی و سنتی و مجمع رهبران جوان مذهبی است. ما برنامه های مشخصی را تعریف کرده ایم و چشم انداز روشنی از چگونگی دستیابی مشترک به این اهداف داریم.
وزیر فرهنگ و اطلاعات تصریح کرد که قزاقستان همراه با شرکای خود در دبیرخانه و کنگره، فعالانه برای ترویج این مفهوم در جامعه بین المللی تلاش می کند و تابحال میزگردهای موضوعی را در هند، ترکیه، مصر و واتیکان به همراه شرکای کنگره برگزار کرده اند.
سپس، علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران سخنان خویش را با محوریت چالش هایی که امروز همه دنیا با آن مواجهند، شروع کرد.
وی با تکیه بر این که منطقه خاورمیانه امروز به نقطه حساس تاریخی خود نزدیک شده است اظهار داشت: چنین جنگ هایی، تهدیدی برای نابودی بیمارستان ها، مدارس و کشتار مردم بی دفاع در منطقه است. بیشتر از ۴۵ هزار نفر کشته می شوند، خیلی از زنان، کودکان و بزرگسالان در مناطق مسکونی جنوب بیروت مورد حمله قرار می گیرند. جامعه دینی نباید نسبت به این ویرانی ها بی تفاوت بماند.
موضوع دیگری که وی بحث در مورد آنرا در دبیرخانه مهم می دانست، هوش مصنوعی بود. به قول ضیایی، شیوع گسترده این پدیده بر باورهای مردم و ارزش های دینی تاثیر می گذارد.
وی معتقد است: جامعه دینی باید مطابق با این تحول تکنولوژیک، خویش را متحول کند؛ این تغییرات چالش مهمی برای پیروان ادیان سنتی خواهد بود و در سالهای آینده ما را با مشکلات امنیتی و ضددینی مواجه خواهد نمود. ما باید در اوج تکامل فکری و قدرت بایستیم و ضروری است برای ۱۰ سال آینده یک برنامه منظم در زمینه دین تهیه نماییم.
ضیایی در ادامه توضیحاتی را در رابطه با علت خطرناک بودن هوش مصنوعی داد و اظهار داشت: هوش مصنوعی مبتنی بر آزادی بی قید و شرط فردی و همینطور دسترسی به اطلاعات است. در همه ادیان و مناسک، فلسفه دینی مبتنی بر باورهای خاصی است که جوهر یک دین معین را تشکیل می دهد. یک فرد دارای آزادی انتخاب بین لیبرال و دموکراسی است. مردم باید در مجامع مذهبی متمرکز شوند تا از این هرج و مرج فکری جلوگیری شود.
وی همینطور به عدم اعتماد به اطلاعات و داده های پردازش شده توسط کامپیوتر و هوش مصنوعی اشاره نمود و اظهار داشت: این امر امکان استفاده از سلاح و هوش مصنوعی را بوجود می آورد و می تواند سبب بحران و از بین رفتن ارزش های والای دینی و انسانی و در نهایت منجر به تغییراتی در قوانین حقوقی و کیفری شود.
کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی اولین بار در ۲۳ و ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۳ به ابتکار نورسلطان نظربایف اولین رئیس جمهور جمهوری قزاقستان تشکیل شد. در مسافرت رئیس جمهور قزاقستان به واتیکان، نمایندگان کلیسای کاتولیک از نخستین کسانی بودند که از ایده کنگره حمایت کردند.
هدف از برگزاری این کنگره ترویج گفتگو بین نمایندگان ادیان مختلف جهانی و سنتی، تقویت تساهل و درک متقابل بین گروههای مذهبی و اقوام و بحث در مورد مسائل جاری در رابطه با دین، صلح و امنیت است.
در حال حاضر ۷ کنگره در سطح رهبران ادیان جهانی و سنتی در آستانه برگزار شده که در کنگره هفتم هیأتی از ایران به سرپرستی حجت الاسلام ایمانی پور، رئیس شورای سیاست گذاری و هماهنگی ادیان و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با حضور شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری هم حضور بهم رساندند.

1403/07/22
08:41:07
0.0 /5
256
تگها: آینده , ارتباطات , تقویت , تكنولوژی
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی