آجاک - acak آینده پژوهی

مشکلات باروری با کمک نانوذرات قابل حل خواهد بود

مشکلات باروری با کمک نانوذرات قابل حل خواهد بود

آجاک: آجاک: بهبود انجماد تخمک با بهره گیری از میدان و نانوذرات عنوان طرحی است که فاطمه بنی اسدی در قالب پسادکتری با راهنمایی عبدالحسین شاهوردی به انتها رسانده است.



به گزارش آجاک به نقل از ستاد نانو، بنی اسدی با مدرک دکتری تخصصی رشته فیزیک – حالت جامد و ماده چگال از دانشگاه شهید بهشتی در ابتدا درباره ی چالش های انجام این طرح توضیح داد: خوشبختانه در انجام این تحقیق، تمامی امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز در پژوهشگاه رویان موجود بود؛ اما اصلی ترین مشکل در انجام این طرح، مشکل تحقیق روی نمونه آزمایشگاهی یا همان موش بود. پروسه تخمک گرفتن از موش آزمایشگاهی، دشوار بود و چون نمونه گیری سخت بود، این طرح دو سال به طول انجامید. همین طور چاپ مقالات هم زمان زیادی طلب کرد.
وی در ادامه درباره ی این طرح اظهار داشت: در سالهای اخیر، شیوع و گسترش عوامل خطرناک و اثرات آن بر میزان باروری، دانشمندان را به کوشش برای حفظ باروری در هر دو جنس نر و ماده سوق داده و در این بین علوم مختلف بیولوژی، بیوفیزیک و بیوشیمی نقش مؤثری در پیشبرد این اهداف داشته اند. مطالعات زیادی برای حفظ بافت تخمدان، سلول های جنسی نر و ماده یعنی اسپرم و تخمک و نیز جنین حیوانی و انسانی به روش های انجماد آهسته و شیشه ای انجام شده است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: زمان نسبتاً طولانی انجماد آهسته، به مولکول های آب این امکان را می دهد که بوسیله پیوند هیدروژنی با یکدیگر مرتبط شده و یخ بلوره ای ایجاد کنند. امروزه به سبب تشکیل بلوره های یخ داخل و خارج سلول، نیاز به دستگاه انجماد و ابزار گرانقیمت و صرف زمان زیاد در انجماد آهسته، تمایل زیادی به استفاده از انجماد به روش شیشه ای وجود دارد.
وی درباره ی روش انجماد شیشه ای توضیح داد: در این روش به سبب استفاده از غلظت بالای ضدیخ ها و کوتاهی زمان آبگیری، آب به سرعت از سلول خارج شده و محیط اطراف سلول به یک باره تبدیل به یخ شیشه ای یا یخ آمورف می شود. دلیل استفاده از این ترکیبات، ثابت نگه داشتن غلظت محلول در طول انجماد است. باوجود غلظت بالای این محافظ ها تسریع در سرد و گرم نمودن نمونه، مشکلات را کمتر می کند.
وی تاکید کرد: برخلاف روش انجماد آهسته، انجماد شیشه ای نیاز به ابزار گرانقیمت ندارد، بااین وجود استفاده از ضدیخ ها با غلظت بالا سبب ایجاد سمیت در این روش شده است. برای مقابله با مشکل سمیت ضدیخ ها در انجماد شیشه ای و تشکیل بلوره های یخ در انجماد آهسته باید بدنبال راهکارهای کمکی و حتی جایگزین بود.
بنی اسدی افزود: برای مقابله با مشکلات موجود در روش های انجماد، نخستین پیشنهاد، استفاده از میدان های مغناطیسی یا الکتریکی است. در قدم بعد، باید از نانوذرات اکسید آهن استفاده نمود.
وی اشاره کرد: بهینه سازی پروسه انجماد تخمک به کمک میدان مغناطیسی و نانوذرات، حفظ بهینه سلول های جنسی ماده به روش انجماد در بیماران نابارور با پایین ترین میزان لطمه از اهدافی بود که در این طرح دنبال می شد و خوشبختانه توانستیم، این تحقیقات را به خوبی به نتیجه برسانیم.


منبع:

1403/03/24
11:57:37
0.0 /5
250
تگها: پژوهش , تجهیزات , تحقیقات , دستگاه
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی