شکار زیبایی خیره کننده قمر مشتری، عکس
به گزارش آجاک، دیجیاتو نوشت: فضاپیمای جونو تصاویری از سطح آتشین قمر آیو تهیه کرده است که صدها آتشفشان و میدان های جاری گدازه را نشان داده است. این ماهواره در واقع دو ستون دود آتشفشانی فعال را هم ثبت کرده.
آیو از لحاظ آتشفشانی فعال ترین جسم منظومه شمسی است. جونو در تاریخ ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) از فاصله ۱۱٬۵۰۰ کیلوکتری سطح این قمر عبور کرد. این تصاویر جدید جزئیات جدیدی را از قطب شمال آیو آشکار می کنند. در این قطب، کوه هایی غیرآتشفشانی با ارتفاع ۶٬۷۰۰ متر وجود دارند.
بعلاوه، فضاپیمای جونو تصاویری از سطح آتشین قمر آیو تهیه کرده است که صدها آتشفشان و میدان های جاری گدازه را نشان داده است. این ماهواره در واقع دو ستون دود آتشفشانی فعال را هم ثبت کرده.
ناسا این تصاویر را بهترین تصاویر آیو در ۲۰ سال گذشته می داند؛ از زمانیکه فضاپیمای افسانه ای گالیله نخستین تصوایر نزدیک را از آیو به زمین ارسال کرد. ناسا یکی از این تصاویر را در یک پست شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشته است.
Image credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Ted Stryk
دو تصویر فضاپیمای جونو از آیو. در تصویر میتوان مشتری را هم در قاب دید
قلمرو آتشین آیو آیو پنجمین قمر نزدیک به مشتری و از ماه بزرگ تر است. این قمر رنگارنگ و زخم وزیلی میان کشش گرانشی قوی مشتری و قمرهای اروپا و گانیمد گرفتار شده است. این اندرکنش های گرانشی داخل این قمر را گرم کرده و آتشفشان های فراوان آنرا بوجود آورده است.
طبق گفته ناسا، جونو در ماه های دسامبر و فوریه پیش رو باز هم از کنار قمر آیو عبور خواهد نمود. یعنی می توانیم منتظر تصاویر و جزئیات تازه تری در آینده نزدیک بمانیم. چون که تنها یک گذر برای ثبت تمام شگفتی های این قمر کافی نیست.
با مشاهده آیو در عبورهای متوالی، می توانیم تنوع آتشفشان های این قمر را ببینیم. خواهیم فهمید که آنها در چه فواصل زمانی ای فوران می کنند، چقدر نور و گرما دارند، متعلق به گروههای آتشفشانی هستند یا نه، و شکل جریان های گدازه آن تغییر می کند یا نه.
۲۲۷۲۲۷
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره