آجاک - acak آینده پژوهی

روایت سیدمهدی طباطبایی از دانشجویی که ۲ سطر از اندیشه ی خودرا درست نمی نویسد

روایت سیدمهدی طباطبایی از دانشجویی که ۲ سطر از اندیشه ی خودرا درست نمی نویسد

آجاک: سیدمهدی طباطبایی بر این باور است که به سبب محدودیت های خاص نظام آموزشی کشور، دانشگاه نمی تواند تمام موضوعات ادبی را پوشش دهد و در عین حال از دانشجویی می گوید که قادر نیست دو سطر از اندیشه‌ی خودرا بپروراند و مطابق آیین نگارش و اصول ویرایش، بر روی کاغذ بیاورد.


این شاعر و عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی ارتباط سطح کیفی پژوهش های دانشگاهی رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی با سطح سواد ادبی دانشجویان و تاثیر بی توجهی به ادبیات معاصر بیان کرد: به سبب محدودیت های خاص نظام آموزشی کشور، دانشگاه نمی تواند تمام موضوعات ادبی را پوشش دهد، بدین سبب گرفتن مدرک دانشگاهی نمی تواند معیار خوبی برای سنجش میزان سواد و دانش باشد. از جانب دیگر، همین محدودیت ها، مجال مطالعه‌ی عمیق را از دانشجویان می گیرد. بر این ها بیفزایید بی رغبتی برخی از استادان و دانشجویان را که چرخه‌ی آموزشی را از روند مطلوب دور می کند. تمام این مقوله ها در یک زنجیره‌ی نامرئی، شرایط امروزی را رقم زده اند.
این پژوهشگر ادبی همین طور درباره‌ی سطح کیفی پایان نامه ها، رساله ها و پژوهش های دانشگاهی حوزه‌ی زبان و ادبیات فارسی در سالهای اخیر و لطمه شناسی کاهش کیفیت آنها و برخی اشتباهات که بتازگی در فضای مجازی نیز منعکس شدند، پایان نامه های دانشجویی را یک معظل دانست و اظهار داشت: نمی دانم چه الزامی است که هر دانشجوی کارشناسی ارشد را به نگارش پایان نامه وادار کنیم؛ آن هم دانشجویی که قادر نیست دو سطر از اندیشه‌ی خودرا بپروراند و مطابق آیین نگارش و اصول ویرایش، بر روی کاغذ بیاورد.
او اضافه کرد: باید به این نکته فکر کرد، پایان نامه ای که بیش از نیمی از مطالب آن، بدون ارجاع است، به چه کاری می آید؛ جز اینکه در ابتدای پژوهش، راه نبهره‌ی آنرا به دانشجویان آموزش دهد.
طباطبایی در عین حال با انتقاد از شیوه‌ی برخی استادان اظهار داشت: تعدادی از استادان، بر مراحل نگارش پایان نامه اشراف کلی ندارند و به آسانی می توان در جلسات دفاع از پایان نامه، به این نکته پی برد.
این استاد زبان و ادبیات فارسی همین طور بیان کرد: بر این باورم با ادامه‌ی این روند، خیلی زود در این راه به بن بست خواهیم خورد، مگر اینکه باز هم در جلسات دفاع، سرک کشیدن دانشجویان به پژوهش های دیگران را به حساب تازه کار بودن آنها بگذاریم و با مسامحه از آن چشم پوشی نماییم.
وی در عین حال، درباره‌ی رفع وضعیت موجود حاکم بر انتشار پایان نامه های دانشجویی اظهار داشت: پیشنهادم این است که پایان نامه، حالت تشویقی داشته باشد. فقط به چند دانشجو از یک ورودی، آن هم با معیارهایی خاص، اجازه داده شود تا پایان نامه داشته باشند.




منبع:

1401/06/05
21:41:32
0.0 /5
510
تگها: پژوهش , فضای مجازی , كیفیت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی