آجاک - acak آینده پژوهی
در پژوهش مشترك با پژوهشگران بین المللی صورت گرفت

بررسی اثرات مواجهه كوتاه مدت با ذرات معلق(PM) در ایام با گردوغبار

بررسی اثرات مواجهه كوتاه مدت با ذرات معلق(PM) در ایام با گردوغبار

آجاك: در پژوهش مشترك محققان دانشگاه حكیم سبزواری با پژوهشگران اسپانیایی، ایتالیایی، استرالیایی و دانشگاه شهید بهشتی، اثرات مواجهه كوتاه مدت با ذرات معلق(PM) در ایام همراه با گردوغبار و بدون گردوغبار با مرگ و میر در ایران بررسی گردید.


به گزارش آجاك به نقل از ایسنا، فاطمه میوانه، دانشجوی دكترای دانشگاه حكیم سبزواری با اشاره به اینكه وجود غلظت بالای ذرات معلق در طوفان های گردو غباری و هوای آلوده تأثیر مخربی بر سلامت شهروندان می گذارد، اظهار داشت: در این پژوهش به بررسی اثر این ذرات بر سلامت شهرندان ساكن شهرهای بزرگ ایران همچون كلان شهر تهران و شهر اهواز پرداخته شد.
وی افزود: در همین راستا بعد از شناسایی روزهای دارای PM ۱۰(ذرات معلق با قطر كمتر از۱۰ ) با غلظت بیشتر از ۱۵۰ میكروگرم بر متر مكعب و بررسی نسبت بین PM ۱۰ و( PM ۲.۵ذرات معلق با قطر كمتر از۲.۵ ) در خلال سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ ارتباط مرگ و میر روزانه با این ذرات در دو شهر تهران و اهواز با استفاده از مدل ( Case-Crossover ) مبتنی بر رگرسیون پواسون مشروط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
دانشجوی دكتری آب و هواشناسی دانشگاه حكیم سبزواری اظهار داشت: نتایج این مطالعه گویای این مطلب است كه اثرگزاری PM ۱۰ در شهر اهواز بدون تاخیر زمانی وجود ارتباط مفهوم دار آن با افزایش مرگ و میر روزانه بوده است در حالیكه در شهر تهران PM ۲.۵ بیشترین مفهوم داری این ارتباط را با تاخیر زمانی ۲ و ۳ روزه نشان داده است.
وی افزود: همینطور ذرات معلق با قطر كمتر از ۲.۵ ارتباط مفهوم داری با مرگ و میرهای روزانه در اهواز نداشته اند.
میوانه یادآورشد: این پژوهش به صورت مشترك بین پژوهشگران دانشگاه های حكیم سبزواری، علوم پزشكی شهید بهشتی، موسسه ارزیابی محیط زیست و تحقیقات آب بارسلونا اسپانیا، گروه اپیدمیولوژی لاتزیو ایتالیا، گروه بهداشت عمومی و پیشگیری پزشكی دانشگاه موناش استرالیا انجام پذیرفت.
طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم، وی تصریح كرد: نتایج حاصل از این پژوهشی در مقاله ای در نشریه Environment International با IF: ۷.۹۴۳ كه جزو ۱۰ درصد برتر نشریات ENVIROMENTAL SCIENCES است، انتشار یافته است.



1398/09/05
20:40:26
5.0 /5
3843
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی