احتمال ابتلای مجدد به كرونا چقدر است؟
پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹، کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ و دانشگاه علوم پزشکی اراک در یک گزاره برگ تحقیقاتی مبحث ابتلای مجدد به کووید -۱۹ و علل آمار زیاد آن در ایران را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، در ماه های گذشته بحث های گوناگونی در مورد Reinfrction و ابتلای مجدد در بیماری کووید ۱۹ در جامعه علمی کشور به وجود آمده است. به نظر می آید میزان کم و قابل مقایسه ابتلای مجدد به ویروس SARS-CoV-2 در مقایسه با سایر عوامل ویروسی تنفسی (در بازه زمانی حدود یک ساله) در خیلی از کشورهای دنیا موضوعی حل شده وبر اساس بدیهیات علم ویروس شناسی هم کاملا مورد انتظار است. ولی این مورد در ایران همچنان مورد بحث است و عمدتا در مورد آن بزرگ نمایی می شود.
بر این اساس پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹، کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ و دانشگاه علوم پزشکی اراک در یک گزاره برگ تحقیقاتی مبحث ابتلای مجدد به کووید -۱۹ را مورد بررسی قرار دادند.
در این گزاره برگ عنوان شده که بر مبنای شناخت ما از عوامل عفونی تنفسی ویروسی مثل آنفلوآنزا، پارا آنفلوآنزا، سایر کروناویروس های فصلی و... زمانی که انسان نخستین بار با این ویروس ها مواجه می شوند، معمولا عفونت شدیدتر است و به واسطه آن یک ایمنی نسبی (نه مطلق) ایجاد می شود که طی مدت چندین ماهه و یا چندین ساله، اکثریت افراد را از عفونت مصون می دارد و پس از چند سال هم اگر فرد گرفتار عفونت شد، یا عفونت بدون علامت است یا خیلی خفیف. بنابراین ویروس SARS-CoV-2 هم از این مساله مستثنی نیست و رفتارش دقیقا منطبق با سایر کروناویروس های تنفسی انسانی و دامی است. فقط در نبود یک ایمنی قبلی در جامعه، مدتی جولان داده تا همچون سایر ویروس ها به تعادل برسد.
پژوهشگران این گزاره برگ با بررسی مقالات مختلف در این مورد عنوان می کنند که علت وجود اعتقاد زیاد به ابتلای مجدد، زیادتر از حقیقت در ایران این است که در اکثر (نه تمام) موارد، روش های آزمایشگاهی، CT و یا تشخیص بالینی در یکی از موارد اول یا دوم گرفتار اشتباه و مثبت کاذب بوده اند.
این پژوهشگران می گویند: با ورود کووید-۱۹ نظام درمانی ما به یک باره با سیل عظیمی از نمونه ها جهت آزمایش مواجه گردید. در هفته های نخست تنها چهار مرکز در کشور به تشخیص ویروس می پرداختند و بعد از آن آزمایشگاه های مولکولی زیادی به صورت انفجاری در کشور به وجود آمد. خیلی از افراد از حوزه های تخصصی های غیر مرتبط آزمایشگاهی، بخش های تشخیص مولکولی و ویروس شناسی را راه اندازی کردند و بعضی از حوزه های تحقیق وارد این حیطه شدند. توسعه کمی آزمایشگاه ها توسط افراد کم تجربه تر می تواند کیفیت را قربانی کند. حتی آزمایشگاهای تحت تصدی افراد مجرب هم با افزایش تعداد آزمایشات گرفتار افزایش خطا به صورت تصاعدی می شود.
در این آخر این گزاره برگ پیشنهاداتی به آزمایشگاه ها و پزشکان برای تشخیص ابتلای مجدد به کووید-۱۹ عرضه شده است.
گزاره برگ «ابتلای مجدد (Reinfection)» از راه لینک زیر قابل دسترسی است:
گزاره برگ ابتلای مجدد
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره