آجاک - acak آینده پژوهی

كشف یك سیاره ابرزمین كه احیانا میزبان حیات فرازمینی است

كشف یك سیاره ابرزمین كه احیانا میزبان حیات فرازمینی است

به گزارش آجاک محققان یک سیاره اَبرزمین کشف کرده اند که به دور یک ستاره کوتوله قرمز در حال چرخش است؛ آنها می گویند این اَبرزمین می تواند میزبان حیات فرازمینی باشد.


به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل، دمای سطح این سیاره فراخورشیدی «ابرزمین» اندکی خنک تر از «ونوس» است و این سیاره اتمسفری دارد که می تواند میزان حیات فرازمینی باشد.
ستاره شناسان موسسه ماکس پلانک Max-Planck با استفاده از روش های مختلف رصد، این جهان بیگانه را که در فاصله ۲۶ سال نوری به دور یک ستاره کوتوله به نام Gliese ۴۸۶ می چرخد، کشف کردند. این سیاره که Gliese ۴۸۶b نام دارد، دارای شعاع ۱.۳ برابر بیشتر از زمین و جرم آن ۲.۸ برابر سیاره ماست. این سیاره هر ۱.۴۶ روز یک مرتبه به دور ستاره Gliese ۴۸۶ می چرخد.
محققان خاطر نشان کردند که این سیاره دارای یک ترکیب آهن-سیلیکات مشابه ساختار زمین است اما بسیار گرمتر از زمین بوده به صورتی که دمای سطح آن ۴۲۸ درجه سانتیگراد است.
با این حال ستاره شناسان اظهار داشتند که برای مشخص کردن اینکه آیا این سیاره اتمسفر دارد یا خیر یا اینکه آیا این سیاره قابل سکونت بوده یا برای حیات مناسب می باشد، به مطالعات بیشتری در آینده نیاز است.
این سیاره آنقدر داغ نیست که بتواند به یک «سیاره گدازه» (سیاره ای که در آن جو از بین رفته و سنگ های مذاب در قسمت های خیلی از سطح آن جریان دارد) تبدیل گردد اما انتظار می رود که گدازه روان هنوز داشته باشد.
این مبحث ستاره شناسان را بر آن داشت تا احتمال وجود جو را در این سیاره و هم مناسب بودن آنرا برای پشتیبانی از حیات، در نظر بگیرند. با این وجود آنها توضیح ندادند که چه نوع حیاتی می تواند در چنین سیاره داغی وجود داشته باشد.
اَبَرزَمین، یک سیاره فراخورشیدی با جرمی بیشتر از زمین است، اما جرم آن به اندازه قابل توجهی کمتر از غول های یخی منظومه خورشیدی یعنی اورانوس و نپتون است. جرم اورانوس ۱۴.۵ برابر و جرم نپتون ۱۷ برابر زمین است.



منبع:

1400/01/02
18:13:09
0.0 /5
665
تگها: آینده , پشتیبان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی