آجاک - acak آینده پژوهی
در یك مطالعه بررسی شد؛

چالش هایی كه بحران كووید-۱۹ برای بهداشت محیط ایران ایجاد كرد

چالش هایی كه بحران كووید-۱۹ برای بهداشت محیط ایران ایجاد كرد

آجاک: عدم آمادگی کافی نظام سلامت، تأخیر در قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی، آماده نبودن دستورالعمل های بهداشتی، کمبود وسایل حفاظت فردی و مواد گندزدا و ضدعفونی کننده، تأخیر در شروع کارهای تحقیقاتی لازم، گندزدایی غیرضروری معابر، ناشناخته بودن مکانیزم های انتقال، ضعف تهویه بیمارستان ها، کم توجهی به کاهش تماس، موازی کاری در تدوین دستورالعمل های بهداشتی، مدیریت نامناسب اجساد و فعالیت سامانه حمل و نقل عمومی همچون چالش های مهم بهداشت محیطی دوره همه گیری کووید- 19 در ایران بودند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ به سبب شیوع بیماری حاد تنفسی در سراسر جهان، وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در سطح جهانی اعلام نمود و ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۸ انتشار این عامل بیماری را رخداد جهان گیری کووید-۱۹ معرفی نمود.
سرعت بالای انتشار، مسری بودن کووید-۱۹، نداشتن واکسن، ناشناخته بودن روش درمان موثر، بدون علامت بودن ۸۰ درصد افراد مبتلا و ناقل بودن این افراد، سبب ایجاد شرایط افزایش شیوع در میزانی بالاتر از ظرفیت و توان پاسخ گویی سیستم سلامت شد و تاب آوری سیستم سلامت را با چالش مواجه کرد.
باتوجه به این که رعایت اصول مراقبت های اولیه بهداشتی می تواند مانع از افزایش بیماری و مرگ ومیر در جوامع شود؛ پژوهشگران با انجام مطالعه ای، چالش های بهداشت محیط ایران را در دوره همه گیری کووید-۱۹ بررسی کردند.
نتایج بررسی ها، مطالعات، اقدامات و تجارب میدانی نشان داد که مهم ترین چالش های بهداشت محیطی در دوره رخداد این همه گیری شامل موارد ذیل است:
- عدم آمادگی کافی نظام سلامت
- تاخیر در شروع قرنطینه و فاصله گذاری فیزیکی
- آماده نبودن دستورالعمل های بهداشتی
- عدم آگاهی کافی نسبت به رفتار ویروس کرونا
- کمبود مواد گندزدا و وسایل حفاظت فردی
- تاخیر در شروع کارهای تحقیقاتی ضروری
- الزامات تحقیقات در دوره همه گیری
- گندزدایی غیر ضروری معابر
- ناشناخته بودن روش های انتقال
- انتقال ویروس کرونا بوسیله هوا
- ضعف سامانه تهویه بیمارستان ها
- عدم توجه به کاهش تماس
- عدم شناخت سطوح با درجه اهمیت بالا
- تدوین دستورالعمل های متنوع و موازی کاری
- مدیریت اجساد متوفیان بیماران کرونایی
- ضعف رعایت سطح الزامات بهداشتی در مراکز درمانی
- نقش وسایل حمل و نقل عمومی در انتشار ویروس کرونا
- مشکلات بهداشتی مناطق مسکونی
- مدیریت پسماندهای کرونائی بیمارستانی و شهری
- رهاسازی دستکش ها و ماسکهای مصرف شده در محیط
- فعالیت مراکز تجمع عمومی
بگفته پژوهشگران این مطالعه؛ با وجود رشد و توسعه فناوری های درمانی، لازم است مراقبت های بهداشتی اولیه نیز بعنوان یک موضوع مهم، در دسترس، ارزان و عادلانه مورد توجه قرار گیرد. اقداماتی مثل استفاده از ماسک در مراکز تجمع و فضاهای بسته عمومی، شستشوی دست ها با مایع صابون دستشویی و یا ضدعفونی دست ها پس از تماس با سطوح، رعایت فاصله فیزیکی و گندزدایی سطوح با اهمیت و در معرض تماس زیاد، آموزش کافی و فرهنگ سازی لازم برای اجرای این موارد و توجه به اقتصاد و معیشت مردم، ارتباط تنگاتنگ باسلامت جامعه دارد.
این پژوهشگران معتقدند: برای مقابله موثر با حضور طولانی مدت ویروس کرونا، لازم است مسئولین ضمن سیاست گذاری، اقدامات عملی گسترده پیشگیرانه و پایدار در تامین و گسترش زیرساخت های بهداشت محیطی را انجام دهند و مردم نیز در تحقق برنامه های پیشگیرانه مشارکت جدی و آگاهانه داشته باشند.
در انجام این مطالعه حسین معصوم بیگی و قادر غنی زاده؛ پژوهشگران پژوهشکده سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، مشارکت داشتند.
یافته های این تحقیق به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «چالش های بهداشت محیط ایران در دوره همه گیری کووید-۱۹: درس هایی برای آینده، در مجله طب نظامی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، انتشار یافته است.




منبع:

1399/12/27
11:22:10
0.0 /5
550
تگها: آینده , پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی