آجاک - acak آینده پژوهی
رییس دانشگاه خوارزمی خبر داد

ارسال 180 مقاله به نخستین كنفرانس بین المللی روایت شناسی عربی

ارسال 180 مقاله به نخستین كنفرانس بین المللی روایت شناسی عربی

رئیس دانشگاه خوارزمی با تکیه بر لزوم انجام مطالعات علمی در حوزه روایت شناسی و ادبیات داستانی اظهار داشت: آثار ادبی در حوزه ادبیات داستانی منعکس کننده فرهنگ و هویت ملت ها است و ما در روزگار کنونی بیشتر از پیش به چنین شناختی نیازمند هستیم.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر عزیزالله حبیبی در نخستین کنفرانس بین المللی روایت شناسی عربی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: روایت و روایتگری بخشی مهمی از فرهنگ و هویت انسان ها را تشکیل می دهد. زندگی بشر بدون روایت قابل تصور نیست. خداوند متعال آموزش و تربیت انسانها را با روایتگری داستان های گذشتگان در قرآن کریم پیش روی ما قرار داده است و روایت داستانی جایگاه ویژه ای در ادبیات ملل یافته است و سهم مهمی از ادبیات جهان را به خود مختص کرده است. ادبیات داستانی امروز روایتگر باورها، شادی ها، غم ها، مشکلات و آرزوهای جامعه بشری است.
وی ادامه داد: آشنایی با ساختار ها، روش ها، تکنیک ها و صنعت روایتگری نقش مهمی در تعامل میان ملت ها ایفا می کند و زبان و ادبیات فارسی و عربی پیوند های دیرینه ای با یکدیگر دارند. در ادوار گذشته تاریخی آثار ادبی گوناگونی مبین این حقیقت است. در گذشته تعامل میان شعرا، ادبا و فرهیختگان ایرانی و عرب باوجود نبودن وسایل ارتباط کنونی نقش بسیار گسترده و قابل ملاحظه ای ایفا کرده و تأثیر کُتُبی مانند کلیله و دمنه و داستان های هزار و یک شب و سایر ادبیات فاخر فرهنگ اسلامی و ایرانی و اسلامی همچون بارزترین نمونه های این تعامل به حساب می آید.
حبیبی در ادامه اظهار داشت: امروز هم مطالعات علمی در حوزه روایت شناسی و ادبیات داستانی می تواند در عرصه شناخت و تعامل علمی میان ملت های مسلمان ایران و جهان عرب نقش برجسته داشته باشد چون که آثار ادبی در حوزه ادبیات داستانی منعکس کننده فرهنگ و هویت ملت ها است و ما در روزگار کنونی بیشتر از پیش به چنین شناختی نیازمند هستیم.
رئیس دانشگاه خوارزمی اظهار نمود: این دانشگاه بعنوان قدیمی ترین نهاد آموزش عالی ایران که بیشتر از ۱۰۲ سال از فعالیت آن می گذرد میزبان نخستین همایش بین المللی روایت شناسی عربی است و باآنکه به علت شرایط کرونا از حضور فرهیختگان محروم هستیم اما به صورت مجازی میزبان میهمانان و سخنرانان همایش خواهیم بود و البته سعی کردیم که در این شرایط خاص فعالیت علمی سمینار به خوبی به اهداف خود برسد و امیدواریم این همایش سرآغاز فعالیتهای گسترده علمی بین دانشگاه های ایران و کشورهای عربی به شمار آید.
وی تصریح کرد: امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم دومین کنفرانس را به صورت حضوری برگزار نماییم و ما افتخار میزبانی دومین کنفرانس را هم داشته باشیم و همینطور از سخنرانان کشورهای عربی و سایر دانشگاههای کشور هم تشکر و قدردانی داریم که بر غنا و محتوای علمی کنفرانس افزودند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه خوارزمی، در ادامه دکتر هومن ناظمیان، دبیر علمی کنفرانس روایت شناسی گزارش کوتاهی از اقداماتی انجام شده را عرضه داد و اظهار داشت: گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه خوارزمی از مهرماه سال ۹۸ کار خویش را اغاز کرد و با فراخوان های مختلف که انجام شد در حدود 180 مقاله از داخل و خارج کشور دریافت کردیم که ۱۳4 مقاله پذیرش شد و حدود 32مقاله خارجی از کشورهای مختلف عربی مانند عراق، الجزایر، مراکش، عربستان سعودی، شمال آفریقا پذیرش شد.
دبیر علمی کنفرانس روایت شناسی افزود: هدف از برگزاری این همایش تمرکز بر مبحث ادبیات داستانی و مطالعات داستانی در جهان عرب است. امروزه ما شاهد می باشیم که در مبحث ادبیات جهانی ادبیات عربی به خصوص در حوزه روایت و داستان در سالهای اخیر پیشرفت و تحولات چشم گیر و مهمی داشته بخصوص با عنایت به جوایز گوناگونی که در عرصه منطقه ای و بین المللی در کشورهای عربی مطرح است مانند جایزه جهانی رمان عربی و... ما شاهد جو پویا و شاداب در جهان عرب هستیم به خصوص در حوزه داستان و روایت بخصوص کشورهایی که عمر چندانی ندارند ولی نویسندگان بسیار پرشور و گوناگونی دارند که در این عرصه قلم می زنند.
به قول وی، ما شاهد این هستیم که امروز ادبیات داستانی عربی و رمان های عربی پابه پای تحولات کشورهای عربی و حتی فراتر از آن به پیش می رود بنابراین این احساس نیاز شد که برای آشنایی هرچه بیشتر با آخرین تحولات، تکنیک ها و دستاوردهای حوزه روایت و ادبیات داستانی در جهان عرب چنین همایشی برگزار گردد که باوجود شرایط کرونایی و مجازی و دشواری های ارتباطات مجازی خوشبختانه تعداد مقالات خوبی از داخل و خارج دریافت شد و امیدواریم این همایش سرآغازی برای همکاریهای علمی بین المللی بیشتر و موثرتر بین دانشگاه خوارزمی بعنوان قدیمی ترین نهاد آموزش عالی کشور و دانشگاه های مختلف جهان عرب باشد.
در ادامه دکتر قهرمانی مقبل، رئیس انجمن زبان و ادبیات عربی اظهار داشت: روایت شناسی امروزه از مسائل مهم ادبیات است و خوشبختانه در ادبیات عربی و ادبیات فارسی به علت گسترش داستان نویسی و اهتمام به این امر بیشتر از پیش شکوفا شده و مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است و ما همایشی داریم که تخصصی برگزار می گردد و ما یک قدم به سمت جلو حرکت کرده ایم. این همایش شاخه های مختلف را در بر نمی گیرد بلکه متمرکز بر یک مبحث خاص است و با عنایت به این که فقط یک مبحث شاخص را در برگرفته خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شده است و امیدوارم که در آینده به همایش های در رابطه با خانواده زبان و ادبیات عربی نگاه تخصصی داشته باشند تا برای آیندگان مثمر ثمر باشد.
وی افزود: انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی نزدیک به ۲۰ سال فعالیت دارد و یک موسسه مردم نهاد است و سیاست انجمن علمی زبان و ادبیات عربی پشتیبانی از فعالیتهای علمی در جنبه های مختلف است چه کارگاه های علمی، تخصصی و چه همایش ها و این سیاست ها هم به غنای همایش ها می افزاید و هم برگزاری همایش های موفق سبب می شوند تا به اعتبار انجمن افزوده شود.
همینطور این کنفرانس تخصصی بین المللی میزبان 180مقاله‌ی داخلی و خارجی بود که از این تعداد 134 مقاله پذیرفته شده است؛ و از این تعداد 111 مقاله به صورت کامل و 23 مقاله به شکل چکیده است. تعداد کل مقالات واصله از پژوهشگران ایرانی، 77 مقاله بوده و 32 مقاله هم از کشورهای خارجی مانند الجزایر، عراق، مراکش، نیجریه و بلغارستان به دبیرخانه‌ی کنفرانس رسیده است.



1399/11/30
11:48:20
0.0 /5
480
تگها: آینده , ارتباطات , پژوهش , پشتیبان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی