آجاک - acak آینده پژوهی

زمان كاشت مناسب محصولات كشاورزی را چگونه مشخص كنیم؟

زمان كاشت مناسب محصولات كشاورزی را چگونه مشخص كنیم؟

لرستان یک استاد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: زمان کاشت مناسب یکی از شاخصهای مهم در تولید محصولات کشاورزی است که می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش و یا کاهش محصول داشته باشد.


محمدحسن کوشکی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: یکی از عوامل مهم در تولید هر محصول تاریخ کاشت مناسب آن است، بطوریکه بعضی مواقع دیر یا زود کاشتن محصول می تواند منجر به کاهش میزان محصول تا حد صفر شود.
وی افزود: ازمهم ترین عوامل تعیین کننده زمان کاشت لوبیا دمای هوا و خاک، میزان رطوبت خاک و رقم است.
کوشکی با اشاره به این که ترکیب مناسبی از حبوبات و غلات می تواند سوء تغذیه و کمبود اسیدهای آمینه را در چرخه غذایی انسان برطرف کند، عنوان کرد: بهترین پروتئین گیاهی متعلق به لوبیاست که تمامی اسیدآمینه های ضروری برای بدن انسان را دارد و علاوه بر پروتئین سرشار از املاح معدنی و فیبر است که برای بدن انسان از ضروریات است.
این استاد پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، اشاره کرد: تثبیت زیستی نیتروژن یکی از ابعاد مهم کشاورزی پایدار و احیای اراضی است که از خاصیت های بارز حبوبات است و بواسطه توانایی این مکانیسم در حبوبات، قرار دادن آنها در تناوب به پایداری سیستم های زراعی کمک می نماید.
وی عنوان کرد: زمان کاشت مناسب یکی از شاخصهای مهم در تولید محصولات کشاورزی است که می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش و یا کاهش محصول داشته باشد.
کوشکی افزود: تأخیر در کاشت لوبیا به سبب دیر رسیدن محصول و بارش های زودهنگام پاییزی گاهی موجب خسارت فراوان به کشاورزان استان می شود که آگاهی بخشی و در اختیار گذاشتن اطلاعات کافی دراین زمینه می تواند از ضرر و زیان کشاورزان جلوگیری کند.
این استاد پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، بیان کرد: تاریخ کاشت نامناسب منجر به برخورد دوران رشد رویشی و زایشی گیاه با شرایط نامناسب از نظر طول روز و یا برخورد دوران های گُل دهی و غلاف دهی و پُرشدن غلاف با شرایط نامساعد حرارتی می شود.
وی ادامه داد: شرایط نامساعد حرارتی موجب کاهش رشد رویشی و اجزاء عملکرد و یا حتی مرگ گیاه می شود.
کوشکی عنوان کرد: زمان رسیدن گیاهان را می توان بر طبق نیاز گرمایی آنها پیش بینی نمود، که این امر با برآورد درجه ـ روز رشد برای گیاهان مختلف امکان پذیر است که این مقدار با بهره گیری از میانگین دمای شب و روز و حداقل دمای مورد نیاز برای جوانه زدن لوبیا به دست می آید.
این استاد پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، اظهار داشت: برای تعیین تاریخ کاشت لوبیا عواملی مانند دمای هوا و خاک، میزان رطوبت خاک، کِشت دوم، میزان آب در دسترس کشاورز باتوجه به سطح زیر کشت محصولات پاییزه و رقم گیاه را باید مد نظر قرار داد.



1399/11/29
23:28:50
0.0 /5
655
تگها: پژوهش , تحقیقات , سیستم , محصولات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی