آجاک - acak آینده پژوهی
یافته جالب یك پژوهش داخلی

فست فود، حافظه كوتاه مدت را ضعیف می كند

فست فود، حافظه كوتاه مدت را ضعیف می كند

آجاك: امروزه فست فودها، چنان در سبدغذایی مردم و افراد مختلف در هر سنی وارد شده اند كه جدایی از آنها امری خیلی مشكل تلقی می شود. اما این غذاهای نوظهور، چه بلاهایی به سر سلامت آدم می آورند؟ پژوهشگران كشور در پاسخ به این پرسش، تأثیرات این غذاها روی حافظه را بررسی نموده اند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، در سال های اخیر، مصرف غذاهای فوری یا اصطلاحاً فست فودها در تمام مناطق جهان افزایش قابل توجهی داشته است. غذاهای فوری غذاهایی هستند که به سرعت طبخ و آماده شده و در رستوران ها و کافه ها بعنوان یک وعده کامل و یا یک میان وعده غذایی عرضه می شوند و شامل انواع ساندویچ، برگرها، مرغ، ماهی و میگو سوخاری، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، ناگت مرغ، انواع پیتزاها، سوسیس، کالباس، فلافل و سمبوسه هستند. فست فودها غذای مورد علاقه جوانان و نوجوانان هستند، بطوریکه نزدیک به یک سوم از آنان روزانه از این غذاها استفاده می نمایند.
در سال ۱۹۹۷، فست فودها تنها ۱۷ درصد از غذای مصرفی جوانان را در رستوران های آمریکا به خود اختصاص می دادند در صورتیکه این آمار در سال ۲۰۰۶ به حدود ۳۰ درصد رسید و امروزه بیش از ۵۰ درصد دانشجویان، روزانه فست فود مصرف می کنند. در مطالعات انجام شده در کشور ما نیز، دانشجویان بعنوان یک گروه اصلی مصرف کننده فست فود شناخته شده اند، به شکلی که آنها بیشتر از افراد سایر مشاغل غذاهای فوری مصرف کرده بودند. این مساله در کنار لطمه هایی که فست فودها ممکنست برای سلامت داشته باشند، موجب بروز نگرانی های زیادی در بین خانواده ها و مسئولان شده است.
در همین خصوص، تیمی پنج نفره از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مبادرت به انجام پژوهشی کرده اند که در آن، تأثیر مصرف فست فود بر حافظه کوتاه مدت افراد مورد بررسی واقع شده است.
در این مطالعه مقطعی، ۱۸۲ دانشجوی مقطع کارشناسی از خوابگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشارکت داشته اند که از آنها اطلاعات جمعیت شناختی، تن سنجی و تکرر مصرف فست فود، سالاد، نوشابه و دوغ به دست آمده است. این داده ها سپس به کمک روش های آماری و کامپیوتری مورد تجزیه و تحلیل واقع شده اند.
نتایج این بررسی ها نشان داد که میزان مصرف فست فود در دانشجویان خوابگاهی بالاست و مصرف بیشتر فست فود با نمره کمتر حافظه کوتاه مدت در آنان مرتبط می باشد.
در این رابطه، ملیحه کرمی زاده، محقق مرکز تحقیقات تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همکارانش می گویند: «طبق نتایجی که به دست آمد، حدود ۵۵ درصد از دانشجویان مورد مطالعه، به میزان پنج بار و بیشتر در هفته فست فود مصرف کرده بودند و تنها ۱.۳ درصد از آنها، مصرفی کمتر از یک دفعه در هفته داشتند. همین طور مصرف فست فود در دختران نسبت به پسران و در دانشجویان سال آخر نسبت به دانشجویان سال اول بیشتر بود».
آنها می افزایند: «بر همین اساس، مصرف بیشتر فست فود و سالاد توسط دانشجویان با نمره کمتر حافظه در آنان همراه بود. همین طور حافظه کوتاه مدت با مصرف دوغ رابطه معکوس و معناداری داشت. این بدان معنا است که مصرف بیشتر دوغ موجب کاهش بیشتر قدرت حافظه کوتاه مدت در آنها شده بود»
این پژوهشگران اشاره کرده اند با توجه به این که جمع زیادی از دانشجویان دانشگاه های دولتی، در خوابگاه ها سکونت دارند، برنامه ریزی جهت بهبود وضعیت تغذیه ای آنان در خوابگاه ها می تواند امری مهم در توسعه آینده کشور باشد.
آنها در انتهای گزارش علمی پژوهشی خود که در فصل نامه «علوم پزشکی صدرا» متعلق به کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انتشار یافته است، پیشنهاد کرده اند که در مطالعات آینده، اثرات مصرف فست فودها بر حافظه بلندمدت و عملکرد تحصیلی دانشجویان نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.





منبع:

1399/06/02
23:44:20
5.0 /5
1244
تگها: آینده , پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی