ساخت الماسی سخت تر از نوع معمولی
به گزارش آجاك محققان ژاپنی با استفاده از محاسبات كامپیوتری موفق به طراحی ماده جدیدی بر پایه كربن شدند كه حتی از الماس سخت تر است.
به گزارش پایگاه اینترنتی فیزورگ، این ساختار که توسط محققان دانشگاه «تسوکوبا» در ژاپن ابداع شده است، برای جایگزینی الماس های مصنوعی فعلی برای برش در کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این محققان برای ساخت این ساختار که آنرا «پنتادایموند» نامیده اند، از محاسبات کامپیوتری برای تبدیل الماس به مواد سخت تر از آن چیزی که به صورت طبیعی وجود دارد، استفاده کردند. سختی پنتادایمند نزدیک به ۱۷۰۰ گیگاپاسکال است در حالیکه میزان سختی یک الماس معمولی ۱۲۰۰ گیگاپاسکال است.
پروفسور «مینا مارویاما» یکی از محققان این مطالعه توضیح داد: نه تنها پنتادایموند سخت تر از الماس معمولی است، بلکه چگالی آن بسیار کمتر و برابر با گرافیت است.
پنتا دایموند علاوه بر کاربردش در برش صنعتی و حفاری، امکان دارد به جای سلول سندان الماس که به تازگی از آنها در تحقیقات علمی برای بازآفرینی فشار شدید در داخل سیارات استفاده می شود هم کاربرد داشته باشد.
الماس ها کلا از اتم های کربن که به صورت منظم در یک شبکه متراکم قرار دارند، ساخته می شوند؛ الماس ها به علت سختی بی همتای خود در میان مواد شناخته شده، معروف هستند.
با این وجود کربن می تواند تنظیمات پایدار دیگری، به نام آلوتروپ ها را هم تشکیل دهد. الماس یکی از آلوتروپ های کربن است که در فشارهای بالا پایدار می باشد. آلوتروپ دیگر کربن گرافیت نام دارد. الماس در حالت پایدار دارای ساختار مکعبی است.
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره