آجاک - acak آینده پژوهی
محققان بررسی كردند

تاثیر چای سفید بر دیابت

تاثیر چای سفید بر دیابت

آجاك: نتایج یك مطالعه نشان داد كه چای سفید می تواند قند و چربی خون بالای ناشی از دیابت را در موش های صحرایی كنترل كند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به انسولین و یا هر دو ایجاد می شود. این بیماری در ایران در راس بیماری های غیرواگیر قرار دارد و سازمان جهانی بهداشت از آن بعنوان اپیدمی خاموش یاد می کند. دیابت ششمین عامل مرگ ومیر در دنیا بشمار می رود و سالانه چهار میلیون نفر در دنیا به خاطر این بیماری از دنیا می روند.
پژوهشگران موسسه ربع رشیدی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ارومیه، در مطالعه ای تاثیر چای سفید را بر میزان قند و چربی موش های صحرایی دیابتی شده، بررسی کردند. زینب امان زاده، فلور زرگری و علیرضا خلیل آریا پژوهشگرانی بودندکه این مطالعه را انجام دادند.
در این مطالعه تجربی ۳۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشت تایی بطور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول گروه کنترل؛ از رژیم غذایی استاندارد استفاده کردند و روزانه یک سی سی آب مقطر دریافت نمودند. گروه دوم؛ رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بودند. استرپتوزوتوسین دارویی است که با تخریب سلول های پانکراس موجب ایجاد دیابت در حیوانات آزمایشگاهی می شود. گروه سوم؛ رت های سالمی با عصاره آبی چای سفید (۵/۱درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم؛ رت های دیابتی شده با عصاره چای سفید ( ۵/۱درصد) را مصرف کردند. بعد از دوره تیمار ۳۰روزه، خون گیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام شد و اطلاعات به دست آمده با روش های آماری تجزیه و تحلیل شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف عصاره آبی ۵/۱ درصد چای سفید موجب کاهش مدلول دار در قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول، LDL و افزایش مدلول دار در میزان HDL و وزن موش های صحرایی دیابتی شده در مقایسه با رت های دیابتی گروه کنترل شد. بنابر این؛ عصاره آبی چای سفید می تواند بر هیپرگلیسمی (بالا بودن قند خون) و هیپرلیپیدمی (بالا بودن چربی خون) ناشی از دیابت موثر باشد.
پژوهشگران این مطالعه می گویند: «چای سفید به سبب داشتن «کاتچین» در کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون و افزایش کلسترول خوب (HDL-C) موثر است. بدین سبب می تواند برای پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی مفید باشد».
کاتچین چای سفید ترکیبی فلاونوئیدی است که مطالعات زیادی روی آن انجام گرفته است و اثرات مفید آنتی اکسیدانی، حفاظت از تخریب توسط رادیکال های آزاد شامل سوپراکسید، پراکسیل و اکسیژن منفرد را بر عهده دارد. کاتچین موجود در چای سفید، فعالیت لیپاز پانکراسی (آنزیم مسئول هضم چربی ها) را مهار می کند. در نتیجه شکستن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت خیلی کم تری انجام می شود.
نتایج این مطالعه بهار سال ۱۳۹۹ در آخرین شماره فصل نامه علمی پژوهشی «زیست شناسی جانوری تجربی» انتشار یافته است.




منبع:

1399/04/10
23:33:29
5.0 /5
1856
تگها: استاندارد , پژوهش , تحقیقات , سازمان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی