آجاک - acak آینده پژوهی

ساخت داروی هوشمند برای درمان بیماری های التهابی مغز

ساخت داروی هوشمند برای درمان بیماری های التهابی مغز

به گزارش آجاک، دانشمندان به تازگی، نانوذرات هوشمندی طراحی نموده اند که می توانند داروهای ضدالتهاب را از سد خونی مغز عبور داده و به صورت هدفمند به هیپوتالاموس برسانند. این فناوری نوین در درمان بیماری های التهابی مغز، بسیار امیدبخش است.


به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگن (OSU) موفق به توسعه نانوذراتی شدند که می توانند داروهای ضد التهاب را به صورت مؤثر به مغز منتقل کنند. این موفقیت گامی بزرگ در درمان بیماری هایی مانند آلزایمر، ام اس، پارکینسون و کاشکسیای ناشی از سرطان بحساب می آید. نانوحامل ها با دو پپتید هدف گیر، دارو را فقط در شرایط التهابی و درون سلول های میکروگلیا آزاد می کنند و بدین سان اثربخشی و ایمنی درمان را می افزایند.
در پژوهشی که نتایج آن در نشریه Advanced Healthcare Materials انتشار یافته، تیمی به رهبری پروفسور اوله تاراتولا از دانشکده داروسازی OSU، نانوحامل هایی با دو پپتید هدف گیر طراحی نموده اند که با موفقیت از سد خونی مغز (BBB) عبور کرده و داروی بازدارنده IRAK۴ را به هیپوتالاموس، مرکز کنترل تعادل درونی بدن، رسانده اند.
چرا این مورد مهم است؟ هیپوتالاموس نقش کلیدی در تنظیم دمای بدن، خواب، گرسنگی، تشنگی، احساسات و تولید هورمون ها ایفا می کند. در بیماری هایی مانند سرطان، التهاب در این ناحیه ای از مغز سبب به هم ریختگی اشتها و سوخت وساز می شود و حتی با وجود تغذیه، فرد به سرعت وزن و توده عضلانی از دست می دهد.
کاشکسی، یکی از مهلک ترین سندرم های در رابطه با سرطان است که تا ۸۰ درصد بیماران دچار سرطان های پیشرفته را درگیر می کند و مسئول مرگ نزدیک به ۳۰ درصد آن هاست.
این حامل ها با دو پپتید ویژه به شکل هدف مند وارد سلول های میکروگلیا (واسط های اصلی التهاب در مغز) در هیپوتالاموس می شوند. سپس با افزایش سطح گلوتاتیون داخل سلولی که در شرایط التهابی افزایش خواهد یافت، دارو به شکل کنترل شده آزاد می شود.
به گفته پروفسور تاراتولا، این نانوساختارها می توانند زمینه ساز درمان های نوین برای خیلی از بیماری های التهابی مغز مانند آلزایمر، ام اس و پارکینسون باشند.
این پژوهش با حمایت مالی مؤسسه ملی سرطان (NCI)، مؤسسه ملی سلامت کودک و رشد انسانی (NICHD) ایالات متحده و بنیاد ملی پژوهش کره جنوبی انجام شد. همینطور Daniel Marks از شرکت Endevica Bio در این پروژه همکاری داشته است.




منبع:

1404/02/04
11:41:48
0.0 /5
15
تگها: پژوهش , شركت , طراحی , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
لینک دوستان آجاك
آجاک : آینده پژوهی