با کدام رژیم غذایی، سالمندی سالم تری داشته باشیم
به گزارش آجاک، حاصل یک مطالعه ۳۰ ساله نشان داد که پیروی از رژیم های غذایی سرشار از غذاهای گیاهی و کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، احتمال تجربه سالمندی سالم را زیاد می کند.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای تِک دِیلی در گزارشی آورده است: یافته های پژوهشی که اخیرا انجام شده نشان داده است پیروی از رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی بهمراه مقدار اندک تا متوسط غذاهای سالم با منشأ حیوانی و حداقل خوراکیهای فوق فرآوری شده با سالمندی سالم مرتبط می باشد.
پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی اچ چان آمریکا، دانشگاه کپنهاگ دانمارک و دانشگاه مونترال کانادا با مطالعه روی بیشتر از ۱۰۵ هزار مرد و زن ۳۹ تا ۶۹ ساله طی ۳۰ سال نحوه ارتباط الگوهای غذایی مختلف در دوران میان سالی را با سالمندی سالم ارزیابی کردند.
در این پژوهش «سالمندی سالم» به این صورت تعریف شد: زندگی حداقل تا سن ۷۰ سالگی بدون بیماری های مزمن عمده و با حفظ سلامت شناختی، جسمی و روانی.
نمونه خوراکیهای فوق فرآوری شده شامل نوشابه های گازدار، میان وعده های بسته بندی شده شیرین، چرب یا نمکی، نان های بسته بندی شده تولید انبوه، شیرینی، ماست میوه ای شیرین، نوشیدنی های انرژی زا، ناگت، همبرگر، سوسیس، هات داگ و پیتزای آماده است.
یافته های این پژوهش نشان داد که افزایش مصرف خوراکیهای فوق فرآوری شده بخصوص گوشت های فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین و رژیمی احتمال تجربه سالمندی سالم را می کاهد.
مارتا گواش- فره (Marta Guasch-Ferré)، یکی از محققان، اظهار داشت: فعال و مستقل ماندن هم برای خودِ افراد و هم برای سلامت عمومی یک اولویت است؛ بنابراین پژوهش در رابطه با سالمندی سالم ضروریست.
آن- ژولی تِسیه (Anne-Julie Tessier)، سرپرست محققان، توضیح داد: یافته های ما همینطور نشان داده است که نمی توان گفت یک رژیم غذایی برای همه مناسب می باشد. میتوان رژیم های غذایی سالم را با عنایت به نیازها و ترجیحات هر فرد تنظیم کرد.
قرار است گزارش این پژوهش ۲۴ مارچ/ ۴ فروردین در نِیچِر مِدیسین (Nature Medicine) منتشر شود.
منبع: acak.ir
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره