آجاک - acak آینده پژوهی

گوگل، پزشك شما نیست

گوگل، پزشك شما نیست

آجاك: بیشتر افراد تابحال بارها علایم بیماری خودرا بصورت آنلاین در گوگل نوشته و جستجو كرده اند اما باید بدانید گوگل دكتر شما نیست و در بیشتر مواقع سایت ها اطلاعات اشتباهی در اختیار افراد قرار می دهد.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، مطالعه جدید پژوهشگران "دانشگاه ادیث کوان" استرالیا با تمرکز بر صحت تشخیص آنلاین و آفلاین بیماری، نشان داده که بررسی علایم بیماری به صورت آنلاین توسط برخی سایت ها فقط در حدود یک سوم مواقع دقیق صورت می گیرد.
طی این مطالعه پژوهشگران ۳۶ سیستم و سایت بین المللی علائم بیماری را بررسی کردند و دریافتند که آنها تنها در نشان دادن نتایج اولیه ۳۶ درصد صحیح پاسخ می دهند و این دقت آنها بعد از سه بار تلاش به ۵۲ درصد افزایش می یابد.
"میچلا هیل"(Michella Hill) نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: بااینکه ممکنست استفاده از این سایت ها وسوسه انگیز باشد تا دریابید که چه عاملی موجب به وجود آمدن برخی علائم در بدن شما شده است اما باید توجه کنید آنها بیشتر اوقات در بهترین حالت غیرقابل اطمینان هستند و در بدترین حالت می توانند خطرناک باشند.
جستجوگرهای آنلاین علایم ممکنست با ارائه اطلاعات غلط، احساس بدی به کاربران بدهند. افراد نباید با داشتن کمی ناراحتی و یا سردرد به سرعت علایم بیماری خودرا در اینترنت جستجو کنند. واقعیت این است که باید بسیار محتاطانه از این سایت ها و برنامه ها استفاده کنید برای اینکه آنها از سابقه پزشکی و دیگر علایم شما مطلع نیستند. افرادی که فاقد دانش درباره سلامت بدن هستند، ممکنست فکر کنند سفارش ای که داده می شود صحیح است یا اینکه وضعیت آنها در حالتی خاص چندان جدی نیست.
طی این مطالعه مشخص شد که مشاوره تریاژ در مورد اینکه چه زمانی و کجا باید به دنبال خدمات پزشکی باشیم، نتایج دقیق تری را نسبت به تشخیص نشان میدهد.
هیل اظهار داشت: ما دریافتیم که مشاوره در مورد مراقبت های پزشکی در موارد اضطراری و مراقبت های فوری حدود ۶۰ درصد از موارد صحیح است اما در موارد غیراضطراری این دقت به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
بطور کلی، سفارش های تریاژ از بعضی جهات خوب است اما در بعضی موارد می تواند اشتباه باشد و افراد اشتباهی و در صورتیکه به مراجعه به پزشک نیاز ندارند به اورژانس روند. این سایت ها جایگزینی برای مراجعه به پزشک نیستند، اما برخی مواقع می توانند اطلاعات مفیدی از یک بیماری در اختیار افراد قرار دهند. برای مثال حالا و در زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ این سایت ها و برنامه ها تاثیر خوبی در ارتقای آگاهی افراد نسبت به این بیماری داشته اند.
بعنوان مثال، سرویس بهداشت همگانی انگلیس از این ابزارها برای نظارت بر علایم و مکان های احتمالی که شیوع این بیماری در آنها زیاد است، استفاده می نماید. هیچ شفافیت یا اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه این سایت ها اطلاعات و داده های خودرا جمع آوری می کنند وجود ندارد. ما همین طور دریافتیم که خیلی از سایت های بین المللی اطلاعاتی درباره بعضی از بیماری های موجود در استرالیا، مانند" تب راس ریور"(Ross River fever) و "ویروس هندرا"(Hendra virus) در سیستم خود ندارند.




منبع:

1399/03/06
23:41:34
5.0 /5
2007
تگها: اینترنت , پزشكی , پژوهش , خدمات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی