آجاک - acak آینده پژوهی

تاثیر چاقی بر مبتلاشدن به كرونا

تاثیر چاقی بر مبتلاشدن به كرونا

به گزارش آجاك پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران می گویند: از آن جا كه چاقی زمینه ساز بروز خیلی از بیماری ها است، خطر بستری شدن فرد مبتلا به بیماری را بیشتر می كند. بدین سبب سفارش می شود افراد چاق جزو گروه های در معرض خطر در نظر گرفته شوند و از وضعیت سلامتی شان بیشتر مراقبت شود.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به این سوالات پاسخ داده اند که آیا افراد چاق برای مبتلاشدن به بیماری کرونا مستعدترند؟ آیا عوارض کووید-۱۹ در افراد چاق شدیدتر است؟
برمبنای آنچه موسسه ملی تحقیقات سلامت منتشر نموده است، بطور معمول چاقی با شاخص توده بدنی سنجیده می شود. شاخص توده بدنی بوسیله تقسیم وزن(بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد(بر حسب متر) محاسبه می شود. طبق گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا، ۴۸ درصد مبتلایان به کووید-۱۹ در گروه چاق(با شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر) قرار داشته اند.
یافته های اطلاع رسانی این مرکز، چاقی شدید(شاخص توده بدنی ۴۰ و بالاتر) را بعنوان یکی از شرایط خاص پزشکی برشمرده است و بر ضرورت توجه به افراد خیلی چاق بعنوان گروه در معرض خطر بالاتر از نظر مبتلاشدن به کووید-۱۹ تاکید کرده است.
یافته های یک مطالعه انجام شده در فرانسه نیز نشان داد که افراد با شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر، از نظر مبتلاشدن به موارد شدید کووید-۱۹(نیازمند بستری در بخش های ویژه) در معرض خطر بالاتری هستند.
با این وجود، اطلاعات مربوط به مبتلایان به کووید-۱۹ در چین نشان داد که بالا بودن شاخص توده بدن به تنهایی، با مبتلاشدن به بیماری یا داشتن یکی از عوارض خطرناک کووید-۱۹ رابطه ای نداشته است. اما باتوجه به اضطرار در انجام مطالعات، باید این مساله مدنظر باشد که تاثیر متغیرهای زمینه ای( مانند نژاد، نوع مراقبت، وضعیت اجتماعی اقتصادی یا سابقه بیماریهای زمینه ای) در شواهد مذکور به دقت مورد بررسی و کنترل قرار نگرفته اند.
از طرف دیگر، چاقی شدید موجب تشدید سندرم تنفسی حاد می شود که یکی از اصلی ترین عوارض بیماری کرونا است و علاوه بر ایجاد مشکلات حیاتی برای بیمار، کارآمدی تیم درمان برای حمایت های تنفسی در این بیماران را تضعیف می کند.
چاقی، زمینه ساز بروز سایر بیماری های مزمن نیز بوده است و ممکنست افراد مبتلا را در گروه های حساس قرار دهد و شانس بروز و تشدید کووید-۱۹ را افزایش دهد. همین طور التهاب مزمن بافت های بدن که بطور معمول در افراد دارای اضافه وزن وجود دارد، می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و روند بهبود بیماری را مختل و طولانی تر کند.
نتایج مطالعه ای دیگر نشان داده است که افراد با سن کمتر از ۶۰ سال و دارای شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر، بیشتر از سایران نیازمند بستری شدن و دریافت مراقبت های ویژه تنفسی هستند.





منبع:

1399/02/20
20:59:33
5.0 /5
2125
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات , سیستم
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی