پس از 9 سال تحقیق؛
ژنوتیپ های برتر پسته به كمك باغداران كشور می آیند
به گزارش آجاك مركزی عضو هیأت علمی گروه علوم مهندسی و باغبانی دانشگاه اراك از عرضه ژنوتیپ های برتر پسته جهت بهبود كیفیت و كمیت این محصول اطلاع داد.
علی خدیوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه عرضه این طرح تحقیقاتی و بكارگیری آن در مزارع كشت پسته سطح كشور می تواند در جهت بهبود كمیت و كیفیت این محصول كشاورزی بسیار مثمرثمر باشد، اظهار نمود: ایران از سالیان گذشته همواره رتبه اول كشت پسته را در سطح دنیا داشته است و كماكان هم با دارا بودن بالاترین سطح كشت در دنیا، رتبه اول تولید پسته را در اختیار دارد.
وی افزود: باوجود اینكه ایران در كنار كشورهای آمریكا و تركیه بالاترین میزان تولید پسته دنیا را دارد، اما متاسفانه كارنامه ما در حوزه عملكرد در واحد سطح چندان رضایت بخش نبوده است و محصولات تولیدی از حیث میزان خندانی، وزن و درصد مغز، طعم مطلوب و... به سطح مورد رضایت ما نرسیده اند. همین مهم ضرورت اصلاح باغات پسته كشور را بیشتر از گذشته مطرح می كند و به اعتقاد من هم باید اقداماتی در این حوزه صورت بگیرد تا پسته تولیدی ما از نظر میزان خندانی، عدم پوكی و اندازه مغز به سطح مطلوب و با كیفیت برسد.
وی با اشاره به اینكه این طرح تحقیقاتی با همكاری گروه علوم مهندسی و باغبانی دانشگاه اراك، دانشگاه صنعتی شاهرود و مركز تحقیقات كشاورزی سمنان به نتیجه رسیده است، خاطرنشان كرد: ما در این طرح تحقیقاتی برخی از گیاهانی را كه حاصل گرده افشانی باز بودند به مدت چند سال مورد مطالعه قرار دادیم و آن دسته از صفات تجاری كه برای مشتریان این محصول حائز اهمیت بودند را به صورت گسترده بررسی كردیم. ژنوتیپ هایی كه در نهایت انتخاب شدند، هم از نظر اندازه مغز و هم از نظر میزان خندانی و عدم پوكی گیاهان خوبی هستند و خوشبختانه با انتخاب نهایی گیاهان مذبور می توانیم در آینده آنها را در اختیار كشاورزان كل كشور قرار دهیم.
عضو هیات علمی گروه علوم مهندسی و باغبانی دانشگاه اراك تصریح كرد: این طرح از زمان شروع كشت تا میوه دهی حدود 6 سال زمان برده است كه با احتساب 3 سال آزمایش مزرعه ای این محصول می توان گفت كل طرح از آغاز امر تا زمان انتخاب نهایی گیاهان 9 سال طول كشیده است.
به گفته وی، نتایج این مطالعه در مجله معتبر JCR-Q1 به نام Scientia Horticulturae چاپ رسیده است.
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره