آجاک - acak آینده پژوهی
معاون پژوهشی دانشكده برق دانشگاه صنعتی اراك:

پسماندهای اراک می توانند منبع تولید انرژی باشند

پسماندهای اراک می توانند منبع تولید انرژی باشند

آجاک: به گزارش آجاک، مرکزی معاون پژوهشی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اراک بر ضرورت تجدیدنظر صنایع استان مرکزی جهت همکاری با دانشگاه ها جهت رفع مشکلات استان و کشور با تاکید بر دانش و پژوهش تاکید نمود.



دکتر اسعد شمشادی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: دانشکده برق دانشگاه صنعتی اراک دارای سه مرکز تحقیقاتی است که عبارتند از "مرکز نوآوری و فناوری در صنعت برق" که در بهمن ماه ۱۴۰۰ با همکاری برق منطقه ای باختر تاسیس شده و هم اکنون فعالترین مرکز تحقیقاتی دانشکده است، "مرکز تحقیقاتی اتوماسیون در صنعت برق" که در مباحث کنترل و مانیتورینگ در صنایع مختلف فعالیت می کند و "مرکز تحقیقاتی تکنولوژی های جدید در صنعت برق" که در ارتباط با انرژی های نو و تجدیدپذیر مشغول به فعالیت است.

وی ضمن اشاره به این که مراکز تحقیقاتی دانشگاه ها بهترین محل پیوند بین دانشگاه و صنایع هستند، اضافه کرد: نیمی از هیئت پژوهشی مرکز نوآوری و فناوری در صنعت برق، اعضای هیئت علمی دانشگاه و نیمی مهندسان برق منطقه ای باختر هستند و هر دو هیئت می توانند از لابراتوار های دانشگاه و امکانات برق منطقه ای باختر استفاده نمایند.

وی در ادامه اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی دانشگاه همکاری خیلی خوبی با دانشجویان برای انجام پروژه های درسی و تحقیقاتی دارند و می توانند محلی برای معرفی استعدادها و نخبگان دانشگاه باشند تا صنایع بتوانند از این استعدادها بهره برده و نسبت به جذب آنها اقدام نمایند. خوشبختانه چندین دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی اراک به واسطه همین مراکز تحقیقاتی در صنایعی مانند برق باختر جذب شدند و مدیران صنایع هم از نیروهایی که از این طریق جذب کرده اند بسیار راضی هستند.

شمشادی با اشاره به اینکه مراکز تحقیقاتی این دانشکده مراکز نوپایی هستند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این مراکز خیلی سریع درحال پیشرفت بوده و در طرح هایی مانند استفاده از انرژی زمین گرمایی که بعضی نقاط استان پتانسیل آنرا دارد، مشغول پژوهش و تحقیق هستند ولی هنوز به مراحل اجرایی و استفاده های کاربردی از نتایج این طرح ها نرسیده ایم.

وی اضافه کرد: یکی از مواردی که درحال پیگیری هستیم برگزاری سمینارهایی به همت اعضای هیئت علمی دانشگاه با همراهی صنایع بزرگ و مختلف استان است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این سمینارها پتانسیل بسیار خوبی برای ماست، اظهار داشت: در مواردی اعضای مراکز تحقیقاتی دانشکده برق با مراکز تحقیقاتی دیگر دانشکده ها و بعضی صنایع همکاری مشترک انجام می دهند، همینطور به زودی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اراک یک مجله تخصصی علمی در حوزه برق منتشر می کند. از طرفی با پیگیری مسئولین دانشگاه، بزرگترین مرکز نگهداری قطعات برقی و الکتریکی استان در دانشگاه صنعتی اراک بوجود آمده که کمک بسیاری در زمینه های آموزشی و تحقیقاتی بوده است.

معاون پژوهشی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اراک در رابطه با مشکلات این مراکز تحقیقاتی اظهار داشت: متاسفانه به علت کوچک بودن فضای دانشگاه تمامی مراکز تحقیقاتی ما در یک مکان مستقر هستند و با عنایت به بودجه و امکانات و تجهیزات محدود لابراتوار های دانشگاه ها، حدود ۲۰ درصد از تست ها و آزمایش های تخصصی برق را میتوان انجام داد. امیدواریم مسئولین بودجه بیشتری را به دانشگاه های استان مرکزی اختصاص دهند تا در زمینه طرح های تحقیقاتی بتوانیم پیشرفت های بیشتری داشته باشیم.

شمشادی با اشاره به اینکه صنایع استان مرکزی همکاری ضعیفی با دانشگاه صنعتی اراک دارند، اضافه کرد: صنایع و دستگاههای اجرایی استان می توانند با دانشگاه همکاری کنند تا مشکلاتی که در کشور وجود دارد با اعتماد به دانشگاه و از راه راهکارهای علمی رفع گردد. خوشبختانه شرکت برق منطقه ای باختر همکاری بسیار خوبی در سالیان اخیر با دانشگاه داشته که قابل تقدیر است.

وی با تکیه بر این که اساس کار مراکز تحقیقاتی دانشکده برق، پژوهش های کاربردی و حل مشکلات در حوزه برق استان است اضافه کرد: ما از تمامی صنایع و دستگاههای دولتی و خصوصی دعوت به همکاری می نماییم تا دانشگاه با کمک آنها بتواند به حل مشکلات کشور کمک نماید.

وی ضمن اشاره به فعالیت مرکز تحقیقاتی تکنولوژی های جدید دانشگاه صنعتی اراک در مورد مشکلات زیست محیطی بخصوص "بیومس یا زیست توده" فعالیت می کند، اضافه کرد: اراک از لحاظ مشکلات زیست محیطی در شرایط خوبی قرار ندارد، بر این اساس از شهرداری اراک بخصوص سازمان مدیریت پسماند انتشار می رود که در پروژه های تحقیقاتی در رابطه با حوزه زیست توده با ما همکاری کند.

به گفته وی، بیومس یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست می آید، در واقع زباله هایی که منشاء زیستی داشته باشند و از تکثیر سلولی پدید آمده باشند را زیست توده می نامند که میتوان در جهت تولید انرژی از آنها بهره برد.

شمشادی با اشاره به اینکه استان مرکزی از لحاظ صنعت جایگاه ویژه ای در کشور دارد ولی صنایع استان همکاری چندانی با دانشگاه ندارند، علت این عدم همکاری را عدم اطمینان صنایع به دانشگاه ها عنوان نمود و اضافه کرد: تلاش خیلی از سوی دانشگاه صنعتی اراک برای اعتمادسازی در بین صنایع نسبت به دانشگاه انجام شده است بعنوان مثال در دانشگاه صنعتی، بانک اطلاعات شرکت ها را ایجاد و آنها را به سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم کردیم و سعی کردیم با همه شرکت ها حتی شرکتهای کوچک ارتباط بگیریم ولی متاسفانه بازخورد خوبی از شرکت ها نگرفتیم.

وی تجدید نظر صنایع در این مورد را ضروری عنوان نمود و اضافه کرد: صنایع در پروژه های دانشگاه صنعتی اراک که در کشور رتبه های برتر را کسب می کند مشارکت کنند. بعنوان مثال برای ساخت دستگاه تست موجی پست های فشار قوی با شرکت برق منطقه ای هرمزگان قرارداد بستیم چونکه متاسفانه نتوانستیم این قرارداد را با شرکتهای بومی استان منعقد نماییم.

متاسفانه تابحال دستگاههای اجرایی معدودی مانند شرکت برق منطقه ای باختر، شرکت توزیع برق استان و شرکت گاز استان مرکزی با ما همکاری داشته اند در حالیکه دستگاههای اجرایی استان بخصوص اراک می توانند با اعتماد به دانشگاه ها و راهکارهای علمی که توسط آنها عرضه می شود، به حل مشکلات شهری مانند آلودگی هوا و شیرابه های سمی بپردازند.





منبع:

1401/08/03
10:08:50
0.0 /5
521
تگها: پژوهش , تحقیقات , تكنولوژی , دستگاه
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی