آجاک - acak آینده پژوهی

برگزاری نخستین همایش بین المللی غذای طیب

برگزاری نخستین همایش بین المللی غذای طیب

نخستین همایش غذای طیب با همکاری مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مؤسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی در آبان ماه انجام می شود.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، نخستین همایش بین المللی غذای طیب با هدف عرضه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای عملی، تبادل آراء اندیشمندان، پژوهشگران و مدیران سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در داخل و خارج از کشور در محورهای مختلف برگزار می شود.
دکتر حسین زمانی، دبیر اجرایی همایش بین المللی غذای طیب، با اشاره به اینکه ایده اولیه تولید غذای طیب در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت، اظهار داشت: به منظور اجرایی کردن این طرح با همکاری آستان قدس رضوی، مؤسسه کیفیت رضوی تاسیس شد.
زمانی ضمن اشاره به تفاوت غذای طیب و حلال، توضیح داد: غذای حلال حداقل های شرعی را در تولید محصول مد نظر قرار می دهد، اما در تهیه غذای طیب، صرفاً حلال شرعی مد نظر قرار نمی گیرد، بلکه علاوه بر رعایت اصول شرعی، تمام قوانین و استانداردهای مرتبط چون "اصل سلامت" که کلیه جنبه های بهداشتی، ارگانیک و استانداردها را در بر می گیرد، "اصل اصالت" که اصیل بودن و درست بودن گواهی ها، اصل بودن آن در مقابل تقلبی بودن، خلوص محصول در مقابل ناخالص بودن و مطابقت آن با ذائقه افراد، باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: حدود ۷۰ سال طول کشید تا غذای حلال با حمایت دولتمردان کشور مالزی به جایگاه فعلی رسیده است، اما متاسفانه موارد بسیاری مشاهده شده که به علت سودجویی برخی افراد در دنیا نظارت لازم بر تولید آن وجود ندارد. این امر سبب متفاوت بودن لوگوی حلال در کشورهای مختلف شده است و این مورد از ضعف های برند حلال به حساب می آید. بر مبنای استعلام از مراجع عظام به غیر از کشورهای اسلامی در سایر کشورها صرفاً وجود لوگوی حلال بر روی بسته بندی نمی تواند قابل استناد باشد، چونکه موارد بسیاری مشاهده شده که به دلیل نبود نظارت، محصولات بدون رعایت استانداردهای حلال ساخته شده اند.
عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مورد خصوصیات نشان طیب، اظهار نمود: این نشان علاوه بر مباحث حلال، ارگانیک بودن محصولات، نظام آراستگی 5S، قوانین کوشر و سایر موارد را در بر می گیرد و سبب شده که طرفداران این محصولات صرفاً مسلمانان نباشند.
دبیر اجرایی همایش اضافه کرد: تابحال مراکز علمی و پژوهشی در کشورهای مالزی، سوئیس، کره جنوبی، پاکستان، قزاقستان و برونئی برای حضور و همکاری در این همایش اعلام آمادگی کرده اند. همینطور دانشگاه های معتبر کشور هم حمایت خویش را از همایش با ارسال لوگوی این دانشگاه ها اعلام نموده اند و تابحال بیشتر از ۳۰ نشست با این دانشگاه ها برگزار شده است.
وی تصریح کرد: با عنایت به رسمیت برگزاری این همایش، کلیه مقالات پذیرش شده در این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) و سیویلیکا (CIVILICA) نمایه خواهند شد و بنابراین علاقه مندان به حضور می توانند مقالات خویش را به دبیرخانه این همایش عرضه کرده و با دریافت گواهی، از امتیازات علمی عرضه مقاله برخوردار شوند. همینطور مقالات پژوهشی که کیفیت آنها مورد تایید کمیته داوری قرار گیرد، در مجلات معتبر پژوهشی به چاپ خواهند رسید.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آخرین فرصت ارسال مقالات ۳۱ شهریور ماه و زمان برگزاری این همایش در ایام ۱۸ و ۱۹ آبان ماه جاری در مشهد اعلام شده است.



1401/02/26
10:04:03
0.0 /5
553
تگها: استاندارد , پژوهش , سازمان , كیفیت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آجاک : آینده پژوهی