آجاک - acak آینده پژوهی

پایان نامه ها در امتداد ماموریت گرا شدن دانشگاه ها هدایت می شوند

پایان نامه ها در امتداد ماموریت گرا شدن دانشگاه ها هدایت می شوند

به گزارش آجاک معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به برنامه های وزارت علوم در امتداد ماموریت گرا کردن دانشگاه ها اظهار داشت: هر یک از دانشگاه ها برمبنای سند آمایش سرزمینی می توانند طرح هایی را برمبنای مزیت های استانی اجرائی کنند و وزارت علوم نیز با روش های مالی و وضع قوانین از این طرح ها حمایت خواهدنمود.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا دکتر پیمان صالحی امروز در وبینار "تجارب دانشگاه ها در ماموریت گرایی و بهره برداری از مزیت های استانی" شناسایی مزیت های استانی و استفاده از امکانات و ظرفیت های دانشگاه ها در هر استان را از رویکرد های وزارت علوم دانست و اضافه کرد: بر این اساس یکی از برنامه های این وزارتخانه ماموریت گرا کردن دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و موسسات و مراکز پژوهشی برمبنای سند آمایش سرزمینی است.
وی با اعلان اینکه در این راستا از طرف وزارت علوم و دستگاه های اجرائی مرتبط برای رسیدن به اهداف ماموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها همکاریهای لازم صورت گرفته است، اظهار نمود: ایران کشوری با ظرفیت هایی چون نیروی انسانی، منابع نفت و گاز و معدن و تنوع آب و هوایی است.
صالحی، رتبه اول در مالکیت نفت و گاز دنیا، دارا بودن بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل، موقعیت جغرافیایی راهبردی کشور برای حمل و نقل را از مزیت های کشور نام برد و تصریح کرد: در مقابل، کشور با چالش هایی چون آلودگی محیط زیست، مصرف نامناسب منابع آبی، مسائل اقتصادی و مصرف بالای انرژی مواجه می باشد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، وجود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور را همچون دیگر مزایای کشور نام برد و تصریح کرد: از این تعداد ۱۷۰۰ گونه گیاهی تنها در ایران رویش دارد و ایران همین طور در بین ۱۰ کشور بزرگ معدن گاز در دنیا قرار دارد که به ترتیب شامل کشورهای چین، امریکا، روسیه، استرالیا، هند، عربستان، اندونزی، برزیل، کانادا و ایران می شود.
وی به سیر تحول ماموریت های دانشگاه های کشور اشاره نمود و تصریح کرد: آموزش نخستین ماموریت دانشگاه ها به شمار می رفت و در نسل دوم دانشگاه ها، در کنار آموزش ماموریت پژوهش افزوده شد. در نسل سوم ماموریت مشارکت در توسعه اقتصادی و اجتماعی و در نسل چهارم ماموریت جهت دهی دانشگاه ها به سمت توسعه فناوری در نظر گرفته شد.
صالحی با تاکید بر ضرورت شبکه سازی بمنظور ماموریت گرا کردن دانشگاه ها، اشاره کرد: ظرفیت پایان نامه ها و رساله ها به شدت در ماموریت گرا شدن دانشگاه ها مد نظر است و در این راستا به زودی بخشنامه هایی که دلالت دارند بر اینکه دانشگاه ها بوسیله اجرای پایان نامه ها و رساله ها به حل مشکلات ملی و منطقه ای بپردازند، ارائه خواهد شد.
معاون پژوهشی وزیر علوم، اجرای دوره های کارورزی و کارآموزشی، مهارت افزایی و هدایت شغلی و کاریابی و قراردادهای کلان و ماموریت های تخصصی را از دیگر ظرفیت های موجود برای ماموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نام برد و تصریح کرد: در این راستا در وزارت علوم معاونت فناوری به وجود آمد تا با ایجاد نظام نوآوری، دستاوردهای فناورانه به بازار عرضه شوند.
وی این اقدام را با همکاری سایر دستگاهها چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و افزود: سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در زمینه آموزش عالی و سند آمایش سرزمینی همچون اسنادی هستند که بر ضرورت ماموریت گرا کردن دانشگاه ها و پژوهشگاه ها تاکید دارند، بر این اساس لازم است تا برمبنای سند آمایش سرزمینی، تقسیم کار ملی میان این مراکز شکل بگیرد.
صالحی با اشاره به تدوین و اجرای طرح مزیت های استانی، اظهار داشت: برمبنای نقشه راه و اقدامات برای بهبود بهره برداری از مزیت استانی، اقداماتی در سطح استانی و تقسیم کار مناسب و مشارکت همه ذی نفعان در اجرای آنها تعیین شده است، ضمن آنکه تعریف پژوهش های مشترک، اجرای پایان نامه های تخصصی مرتبط، استفاده از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در حوزه های مورد نیاز و برگزاری رویدادهای کارآفرینی بعنوان برنامه های مشترک در این نقشه راه پیش بینی شده است.
وی به تعدادی از طرح های اجرا شده در دانشگاه ها در امتداد مزیت های استانی اشاره نمود و تصریح کرد: طرح جامع بهره برداری از پسماند صنایع در رابطه با محصولات کشاورزی و روش های توسعه زنجیره ارزش محصولات در رابطه با آرتمیا در دانشگاه ارومیه، افزایش راندمان محصولات کشاورزی در دشت سیستان و بلوچستان با بهره گیری از انرژی های نو در دانشگاه زابل، افزایش بازده و بهبود کیفی مزارع برنج در استان مازندران از طرف دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل و طرح جامع مقابله با آفات محصولات کشاورزی در دانشگاه کوثر بجنورد همچون طرح های اجرا شده در دانشگاه ها در امتداد مزیت های استانی بوده است.
بگفته وی بررسی مشکلات مزارع پرورش ماهی در دانشگاه شهرکرد و توسعه صنایع و کارهای در رابطه با انگور سیاه استان کردستان از طرف دانشگاه کردستان از دیگر طرح های اجرا شده برمبنای مزیت های استانی است.
معاون وزیر علوم با تاکید بر این که علاوه بر اینها همه دانشگاه های استانهای کشور می توانند درباب گردشگری طرح هایی را اجرائی کنند، اشاره کرد: وزارت علوم بوسیله حمایت های مالی و وضع قوانین از این طرح ها حمایت خواهدنمود.




منبع:

1400/11/18
11:45:08
0.0 /5
752
تگها: پژوهش , دستگاه , فناوری , محصولات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی