آجاک - acak آینده پژوهی
دبیر اجرایی نشست علمی و تخصصی روز جهانی خاك مطرح كرد:

شوری و فرسایش خاک، چالش عمده کشور

شوری و فرسایش خاک، چالش عمده کشور

لرستان دبیر اجرائی نشست علمی و تخصصی روز جهانی خاک اظهار داشت: شوری و فرسایش خاک یکی از چالش عمده کشور است.


دکتر محبوبه جلالی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: در سده رو به انتها، اتفاقات مهمی در زمینه خاک و آب رقم خورده است و در این راستا نهادهای آموزشی، تحقیقاتی و اجرائی جدید ایجاد و گسترش یافته ­اند.
وی افزود: در ۵۰ سال گذشته، ۱۶ کنگره دوسالانه، ۱۴ همایش سالانه و در سالهای اخیر روز جهانی خاک همگام با "مشارکت جهانی خاک" در دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و دستگاه های اجرائی کشور برگزار و زمینه تضارب آراء اندیشمندان، پژوهشگران و سیاستگذاران حوزه­ی خاک و سایر حوزه­ های وابسته فراهم گشته است.
دبیر اجرائی نشست علمی و تخصصی روز جهانی خاک اظهار داشت: برگزاری مراسم روز جهانی خاک در ایران سابقه ای چند ساله دارد؛ مقرر است با محوریت گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان این مراسم ۱۷ آذرماه ساعت ۱۹ الی ۲۱، با حضور اساتید، دانشجویان و متخصصان دراین زمینه بصورت مجازی بوسیله لینک luwebc.viannacloud.ir/Class/۷۶/۱۴۱۴۲ اجرا شود.

شوری و فرسایش خاک یکی از چالش عمده کشور
جلالی با اشاره به با اهمیت ترین مخاطرات و چالش های عمده خاک های ایران افزود: نبود تفکر امانت مدار و اخلاق محور در بهره برداری صحیح و پایدار از خاک و زمین ریخت، نبود حکمرانی خاک و آب، فرسایش خاک، بی توجهی به موازین آمایش سرزمین و بارگزاری های بی رویه، کاهش مواد مغذی و آلی خاک ها، تغییر بی رویه کاربری اراضی زیست پذیر، شوری و شوری زایی در خاک ها، بیابان زایی و گسترش ریزگردها، فرسودگی و خستگی خاک ها، تخریب خاک ها و انحطاط اراضی، تخریب زیستی خاک و تهدید زندگی خاکزیان و آلودگی خاک ها از با اهمیت ترین و چالش های عمده مساله خاک در کشور است.
وی افزود: حاصل همه این تلاش ها، گوشزد به غفلت از اهمیت این امانت های الهی و ایجاد ضرورت توجه توامان به ابعاد معنوی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، فنی و محیط زیستی خاک و آب بوده است.

شعار امسال جلوگیری از شور شدن خاک و افزایش راندمان آن است
دبیر اجرائی نشست علمی و تخصصی روز جهانی خاک بیان کرد: شعار امسال جلوگیری از شور شدن خاک و افزایش راندمان آنست که تاکید بر یکی از با اهمیت ترین مخاطرات خاک دارد.
جلالی با اعلان اینکه برنامه این جلسه شامل سخنرانی اساتید و پژوهشگران در حوزه های مختلف خاک، پخش کلیپ های آموزشی با موضوع خاک و مخاطرات آن، اعلام نفرات برتر مسابقه عکاسی با این محوریت و... است، عنوان کرد: همین طور دکتر محبوبه جلالی (هیات علمی گروه و مهندسی خاک دانشگاه لرستان)، دکتر حسین اسدی (دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه تهران)، دکتر محسن ارسلانی (پژوهشگر دیرینه اقلیم شناسی دانشکده جغرافیا و علوم زمین دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ آلمان)، دکتر مراد سپهوند (عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان)، دکتر علی اکبر زارع (عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی) و دکتر حمید رضا متین فر (دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه لرستان) به موضوعات مختلف و تخصصی خاک خواهند پرداخت.
دبیراجرایی نشست علمی و تخصصی روز جهانی خاک تصریح کرد: شرکت در این جلسه برای عموم آزاد است و گواهی معتبر شرکت در نشست به تمام شرکت کنندگان ارائه خواهد شد.



1400/09/14
12:32:30
0.0 /5
683
تگها: پژوهش , تحقیقات , دستگاه , شركت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی