آجاک - acak آینده پژوهی

کشف لیتیوم در قدیمی ترین و سردترین کوتوله قهوه ای

کشف لیتیوم در قدیمی ترین و سردترین کوتوله قهوه ای

به گزارش آجاک گروهی از دانشمندان موفق به کشف لیتیوم در قدیمی ترین و سردترین کوتوله قهوه ای شدند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، دانشمندان موسسه اخترفیزیک جزایر قناری(IAC) و "موسسه ملی اخترفیزیک، اپتیک و الکترونیک"(INAOE) مکزیک در مطالعه اخیرشان با استفاده از طیف نگار/طیف سنج OSIRIS که بر روی تلسکوپ بزرگ جزایر قناری(GTC) قرار دارد، موفق به کشف لیتیوم در قدیمی‎ ترین و سردترین کوتوله قهوه ای به نام "Reid ۱B" شدند.
دانشمندان همینطور دریافتند که منشا این لیتیوم کیهانی به پیش از شکل گیری سیستمی که "Reid ۱B" به آن متعلق می باشد، بازمی گردد.
کوتوله های قهوه ای ستارگان کوچکی هستند که هنگام تشکیل شدن مرکزشان، به اندازه کافی داغ نمی شوند تا فرایند ذوب یا همجوشی هسته ای در آنها به وجود آید. به عبارت دیگر آنها به خورشیدهای نورانی و گرم تبدیل نمی شوند، بلکه بلافاصله بعد از تشکیل سرد می شوند و نوری از خود نمی تابانند بگونه ای که به سختی دیده می شوند.
طی این مطالعه ستاره شناسان حرکات مداری ستاره‎های دوگانه ای که طی دو دهه گذشته توسط کوتوله های قهوه ای در اطراف خورشید تشکیل شده اند را شناسایی و بررسی کردند. دانشمندان جرم آنها را با استفاده از قوانین کپلر تعیین کردند. آنها دریافتند جز اصلی آنها جرم کافی برای سوزاندن لیتیوم در بعضی از این سیستم ها دارد و این در شرایطی است که جز دوم امکان دارد این جرم را نداشته باشد. با این وجود، تابحال مدلهای نظری محققان مورد آزمایش قرار نگرفته بود.
دانشمندان با استفاده از طیف نگار OSIRIS عملیات رصد طیف سنجی با حساسیت بالا را بر روی دو سامانه دوگانه که اجزای آن کوتوله های قهوه ای هستند، انجام دادند. آنها این عملیات را بین ماه های فوریه و اوت سالجاری میلادی انجام دادند.
محققان اعلام کردند، سن جسم زیر ستاره ای Reid ۱B حدودا ۱.۱۰۰ میلیون سال است. یک جسم زیرستاره ای که گاهی زیرستاره(substellar object) خوانده می شود، یک جسم آسمانی است که جرمش کوچک تر از کوچک ترین جرمی است که همجوشی هیدروژن می تواند در آن حفظ شود. آنها همینطور افزودند که جرم دینامیکی آن ۴۱ برابر بزرگتر از مشتری(بزرگترین سیاره منظومه شمسی) که ۱۶.۹ سال نوری از ما فاصله دارد، است.
پروفسور "ادواردو لورنزو مارتین گوئررو د اسکالانته"(Eduardo Lorenzo Martín Guerrero de Escalante) از موسسه اخترفیزیک جزایر قناری اسپانیا اظهار داشت: ما به مدت سه دهه دنباله لیتیوم در کوتوله های قهوه ای بودیم. هزاران میلیون کوتوله قهوه ای در کهکشان راه شیری وجود دارد. لیتیوم موجود در کوتوله های قهوه ای بزرگترین منبع شناخته شده این عنصر پرارزش در کیهان ما به شمار می آیند.
"کارلوس دل بورگو دیاز"(Carlos del Burgo Díaz) یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: لیتیوم اولیه ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیون سال پیش و همراه با هیدروژن و هلیوم و در نتیجه واکنش های هسته ای در انفجار اولیه بیگ بنگ بوجود آمد و الان چهار برابر بیشتر لیتیوم در کیهان وجود دارد.
به قول این دانشمندان باآنکه این عنصر می تواند از بین برود، اما در رویدادهای انفجاری مانند نواخترها و ابرنواخترها هم می تواند ایجاد شود و کوتوله های قهوه ای مانند "Reid ۱B" هم می توانند به خوبی از آن محافظت کنند.



1400/09/09
23:25:16
0.0 /5
746
تگها: الكترونیك , سیستم
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی