نقش زردچوبه در بهبود کبد چرب
به گزارش آجاک نتایج به دست آمده از یک مطالعه نشان داد که زردچوبه می تواند در بهبود و کنترل کبد چرب غیر الکلی مؤثر باشد.
به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، بیماری کبد چرب غیرالکلی یکی از شایع ترین علل افزایش آنزیم های کبدی و یک نگرانی جهانی برای سلامت است. این بیماری در گذشته بعنوان یک بیماری خوش خیم در نظر گرفته می شد، در حالیکه مطالعات جدیدتر، آنرا بعنوان یک اختلال جدی و پیش رونده با افزایش شیوع در دو دهه گذشته ثابت کرده اند.
استراتژی های درمانی فعلی برای درمان کبد چرب غیر الکلی بیشتر به سمت اصلاح و تعدیل عوامل خطر مانند چاقی، دیابت شیرین و چربی خون با توجه ویژه به استرس اکسیداتیو است.
در این راستا، چندین فرآورده گیاهی طبیعی پتانسیل محافظت از کبد را دارند و میتوان از آنها برای درمان بیماری های حاد و مزمن کبدی استفاده نمود. یکی از این گیاهان محافظ کبد، زردچوبه (Curcuma longa) یا ترکیب آن است که قرن ها نه تنها بعنوان یک ادویه غذایی، بلکه بعنوان یک داروی سنتی هم مورد استفاده قرار می گرفته و خواص آن در مقالات گزارش شده است.
بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه تأثیر ریزوم یا ساقه زیرزمینی زردچوبه را در کبد چرب برسی کردند. برای انجام این مطالعه ۶۴ بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و هر یک به مدت هشت هفته به میزان دو گرم در روز دارونما و یا زردچوبه دریافت نمودند.
در آخر مطالعه، مشخص شد گروه دریافت کننده زردچوبه در مقایسه با گروه دریافت کننده دارونما، کاهش قابل توجهی در آنزیم های کبدی نشان دادند. سطح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول LDL، کلسترول HDL و شاخص استرس اکسیداتیو در گروه دریافت کننده زردچوبه در مقایسه با سطح اولیه کاهش قابل توجهی داشت. در حالیکه در گروه دارونما تغییر قابل ملاحظه وجود نداشت.
بررسی های این مطالعه نشان داد که مصرف مکمل حاوی عصاره زردچوبه سبب کاهش سطح سرمی آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی می شود. کاهش این دو آنزیم می تواند نشان دهنده بهبود عملکرد کبد باشد و میتوان آنرا بعنوان یک مکمل درمانی کمکی خوب با خواص کاهنده چربی خون و آنتی اکسیدانی برای این بیماری در نظر گرفت.
با این حال این محققان معتقدند کارآزمایی های بالینی تصادفی شده بیشتری جهت بررسی سایر شاخصهای کبد چرب غیر الکلی مورد نیاز است. علاوه بر این، نقش مفید کورکومین در سایر بیماری های کبدی هم نامشخص باقی مانده است.
در انجام این مطالعه پژمان علوی نژاد، افشین رضازاده، دردانه حسین و مریم جراح زاده ازپژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به همراه فرناز فارسی از دانشگاه علوم پزشکی ایران با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی اثر زردچوبه بر سطوح سرمی عامل های التهابی، آنزیم های کبدی، لپتین و آدیپونکتیندر بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی» در نشریه Diabetology & Metabolic Syndrome انتشار یافته است.
منبع: acak.ir
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره