آجاک - acak آینده پژوهی

ارتباط تغییرات وزن مادران با خطر بیماریهای قلبی عروقی در خانواده

ارتباط تغییرات وزن مادران با خطر بیماریهای قلبی عروقی در خانواده

به گزارش آجاک پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه ارتباط تغییرات وزن مادران را با عوامل خطر قلبی عروقی خانواده مورد بررسی قرار دادند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، بیماری های قلبی عروقی، مهم ترین علت مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه است و محیط خانوادگی بعنوان عامل اصلی از عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند چاقی پیشنهاد شده است.

مطالعات نشان میدهد شاخص توده بدنی والدین (BMI)، خصوصاً شاخص توده بدنی مادر، تعیین کننده اصلی افزایش وزن بیش از اندازه کودکان در طول زندگی آنها از دوران کودکی تا بزرگسالی است.

با این وجود مطالعات اندکی در مورد روند تغییرات وزن مادران و تاثیر آن بر عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در خانواده انجام شده است. بنا بر این پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه به بررسی تاثیر تغییرات وزن مادران بر خطر مشکلات قلبی عروقی در همسران و فرزندان آنها پرداختند.

این مطالعه با بهره گیری از داده های طولی مطالعه قند و لیپید تهران، بر روی هزار و ۳۵۶ زوج تهرانی با دو هزار و ۹۷۶ فرزند آنها انجام شد. مادران شرکت کننده در این مطالعه برمبنای تغییرات وزن شان در طول مطالعه، به سه گروه نرمال، اضافه وزن و چاق تقسیم شدند.

این بررسی نشان داد که ریسک مبتلاشدن به دیابت و فشار خون در مردانی که همسران چاق دارند، به ترتیب ۵۵ و ۵۴ درصد بیشتر است و این ریسک در فرزندان حدود سه برابر بیشتر می شود.

به گفته پژوهشگران این مطالعه، نتایج بررسی ها نشان میدهد که شناسایی الگوی تغییر وزن در مادران می تواند به کنترل عوامل خطر مشکلات قلبی عروقی در اعضای خانواده کمک نماید.

این پژوهشگران سفارش می کنند که پژوهشگران و سیاستگذاران برای طراحی و اجرای مداخلات در رابطه با کنترل ریسک عوامل خطر قلبی-عروقی، فاکتور وزن مادران را در نظر بگیرند.

مطالعه قند و لیپید تهران یک مطالعه گسترده در زمینه بهداشتی است که برای اولین بار در کشور توسط مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال ۱۳۷۶ به بررسی عوامل خطرناک بیماریهای غیرواگیر در شهروندان ساکن شرق کلان شهر تهران پرداخته و هم اکنون مرحله پنجم آن شروع شده است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی ارتباط الگوی تغییرات وزن مادران با عوامل خطر قلبی-عروقی در خانواده: مطالعه قند و لیپید تهران» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و پریسا امیری، پریسا ناصری، امیرعلی زارعی شب خانه و فریدون عزیزی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انجام آن مشارکت داشتند.

این یافته ها بصورت مقاله علمی انتشار یافته و بوسیله لینک زیر قابل دسترسی است:

Predictive value of women’s weight trajectories in determining familial cardiovascular disorders: a family based longitudinal study





منبع:

1400/07/17
20:02:21
0.0 /5
632
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات , شركت
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
آجاک : آینده پژوهی