آجاک - acak آینده پژوهی

یافتن یک گونه قارچی جدید ایجادکننده کچلی در ایران

یافتن یک گونه قارچی جدید ایجادکننده کچلی در ایران

آجاک: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یک گونه قارچ ایجاد کننده کچلی در ایران را شناسایی نمودند.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، یکی از شایع ترین عوامل بیماری زا در حیوانات و انسان ها در سراسر جهان «درماتوفیت ها» هستند. از آن جا که درماتوفیتوز یا عفونت ناشی از درماتوفیت ها، تهدیدکننده زندگی نیست و تأثیر آن بر سلامتی به نسبت کم است، در خیلی از مناطق از این عفونت غفلت می شود.

از مهم ترین علت های کچلی حیوانی با پتانسیل انتقال از حیوان به انسان، قارچ های بیماری زا در کمپلکس «تریکوفایتون بنهامی» هستند. در یک مطالعه، ۳۸ مورد جدا شده از جنس تریکوفایتون (۳۷ مورد از ایران و یک مورد از جمهوری چک ) شناسایی شده است که در بررسی اولیه این موارد از لحاظ تاکسونومی و رده بندی در هیچ یک از گونه های موجود جای نمی گرفتند. این سویه ها همگی از موارد کچلی التهابی بیماران جدا شده بودند.

برای حل وضعیت رده بندی این جدایه ها، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در یک مطالعه، این سویه های زنده را از نظر مولکولی و فنوتیپی مورد بررسی قرار دادند.

با بررسی های فیلوژنتیک بعدی (با استفاده از ۴ نشانگر)، ژنتیک جمعیت (با استفاده از ۱۰ نشانگر) و تجزیه و تحلیل فنوتیپی دو گونه جدید شناسایی شد. نخستین گونه، باتوجه به محل جداسازی از ایران (Persia) تحت عنوان «تریکوفایتون پرسیکوم» نامیده شد که بطور عمده، از ۳۷ مورد درماتوفیتوزیس انسانی در جنوب و جنوب غربی ایران شناسایی شدند. گونه دوم نیز از یک مورد درماتوفیتوزیس انسانی در جمهوری چک شناسایی شد.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: باتوجه به اینکه احتمال وجود گونه های جدید قارچ های درماتوفیتی، با مخازن ناشناخته و با احتمال بیماری زایی متفاوت، دور از ذهن نیست؛ بنا بر این سفارش می شود در موارد روبرو شدن با سویه هایی که به لحاظ فیلوژنی تفاوت فاحشی در آنالیز اولیه با گونه های شناخته شده موجود دارند، حتما بررسی های ژنتیکی با بهره گیری از چندین مارکر ژنتیکی صورت پذیرد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «کشف جدید اعضای تریکوفایتون، گونه های تریکوفایتون پرسیکوم و تریکوفایتون اسپیرالیفرم بعنوان عامل عفونت های کچلی التهابی شدید در ایران و جمهوری چک» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و علی رضائی مته کلائی و فروغ شمسی زاده؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در انجام آن مشارکت داشتند. این یافته ها بصورت مقاله علمی انتشار یافته و بوسیله لینک زیر قابل دسترسی است:

Discovery of New Trichophyton Members، T. persicum and T. spiraliforme spp. nov.، as a Cause of Highly Inflammatory Tinea Cases in Iran and Czechia





منبع:

1400/07/13
23:09:39
0.0 /5
659
تگها: پزشكی , پژوهش , تحقیقات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی