آجاک - acak آینده پژوهی
پژوهشگران مطرح كردند

جلبك دریای عمان، منبع باارزش آنتی اكسیدان

جلبك دریای عمان، منبع باارزش آنتی اكسیدان

به گزارش آجاک محققان کشورمان در یک تحقیق، گونه ای جلبک را از دریای عمان جداسازی کرده و بر خواص آنتی اکسیدانی قوی عصاره آن تاکید کرده اند.


به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، رادیکال های آزاد اکسیژن و نیتروژن در طول متابولیسم سلولی و تولید انرژی در میتوکندری ایجاد می شوند و سبب لطمه های اکسیداتیو به ترکیبات سلولی و اختلال در انتقال سیگنال ها و بیان ژن می شوند. مقادیر بیش ازحد اکسیژن فعال، مضر است، چون سبب لطمه های سلولی شده و اختلالات مختلفی مانند سرطان، سکته، دیابت، شوک های عفونی و خونی و بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر را به دنبال دارد.
این رادیکال های آزاد، به مولکول های زیستی مانند لیپیدها، پروتئین ها، DNA و RNA حمله کرده و منجر به لطمه سلول یا بافت می شوند.
برای مقابله مؤثر با این رادیکال های آزاد، بایستی مواد آنتی اکسیدان در بدن موجود باشند. این مواد را از طرق مختلفی می توان تهیه کرد. در همین راستا، آن گونه که متخصصان می گویند، در دهه های اخیر بر اهمیت منابع دریایی به سبب تنوع محصولات ثانویه ازجمله آنتی اکسیدان های موجود در آنها توجه ویژه ای شده است، برای اینکه چنین ترکیباتی می توانند مقابل استرس های اکسیداتیو در بدن انسان به کار گرفته شوند. بنا به تعریف، هر ماده ای که بطور مستقیم گروه های اکسیژن فعال را حذف کند یا بصورت غیرمستقیم موجب دفاع آنتی اکسیدان ها و مهار اکسیداسیون شود، آنتی اکسیدان نامیده می شود.
باتوجه به خاصیت های مهم محصولات دریایی در تولید آنتی اکسیدان، محققانی از دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار مبادرت به انجام پژوهشی کرده اند که در آن، خواص آنتی اکسیدانی عصاره های آلی نوعی جلبک حاضر در دریای عمان مورد بررسی علمی قرار گرفته است.
آنها در این پژوهش، پس از جمع آوری جلبک مورد نظر با نام علمی «ریزوکلونیوم ریپاریوم» از آب های دریای عمان، مبادرت به شستشوی آن با آب دریا و سپس با آب شیرین کردند و سپس عصاره آنرا با حلال های مختلفی مثل متانول و کلروفرم تهیه کرده و خواص آنتی اکسیدانی این عصاره ها را مورد آزمایش قرار دادند.
نتایج این بررسی ها نشان داد که از میان عصاره ها و غلظت های مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک فوق در غلظت یک میلی گرم در میلی لیتر، بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بوده و می تواند برای مطالعات درون تنی و شناسایی ترکیبات فعال آنتی اکسیدانی پیشنهاد شود.
بگفته علی طاهری، پژوهشگر دانشکده علوم دریایی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار و همکارش، «بر طبق یافته های مطالعه ما، نوع حلال مورداستفاده بر خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره جلبک سبز ریزوکلونیوم ریپاریوم تأثیر مدلول دار و قابل توجهی دارد. بر این اساس، از عصاره کلروفرمی جلبک فوق می توان برای مطالعات بیشتر جهت شناسایی، جداسازی و مشخص کردن میزان فعالیت آنتی اکسیدانی استفاده کرد».
آنها ادامه می دهند: «همچنین می توان این عصاره را در مطالعات کلینیکی و پیش کلینیکی جهت استفاده در صنایع دارویی و غذایی استفاده نمود. این امر نیاز به تحقیقات بیشتر و خالص سازی و استخراج ترکیبات تشکیل دهنده عصاره، جهت شناسایی مؤثرترین ترکیب این جلبک ها دارد که سفارش می شود در مطالعات تکمیلی به آن پرداخته شود».
این یافته های علمی پژوهشی که بر اهمیت جلبک های دریایی حوزه های آبی در دسترس کشورمان در تولید مواد آنتی اکسیدان طبیعی دلالت دارند، در نشریه علمی «طب دریا» انتشار یافته اند. این نشریه بصورت فصلنامه توسط مرکز تحقیقات طب دریا انتشار می یابد.




منبع:

1400/05/03
12:50:57
0.0 /5
901
تگها: پژوهش , تحقیقات , محصولات
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی