كارشناس مدیریت حرفه ای كسب و كار تاكید كرد:
رونق تولید ملی در گرو منع واردات كالاهای مشابه ساخت داخل
کارشناس مدیریت حرفه ای کسب و کار، لزوم پیگیری جدی قوانین و مقررات منع واردات محصولات خارجی دارای تولید مشابه داخلی را بهترین راهکار پشتیبانی از تولید ملی دانست.
رضا سهم دینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه، پشتیبانی از تولید داخلی کشور نیازمند قوانین و ضمانت اجرایی لازم است، یکی از این قوانین موثر در پشتیبانی از تولید را جلوگیری از واردات محصولات دارای مشابه داخلی دانست.
وی با بیان اینکه، وضع این قانون در سالهای قبل در خیلی از کشورهای توسعه یافته سهم به سزایی در رونق اقتصادی و اشتغال آنها داشته است، اضافه کرد: در این کشورها بر محصولات وارداتی تعرفه های سنگینی وضع شده است.
این دکترای مدیریت حرفه ای کسب وکار (DBA)، افزایش اشتغال در بخش های مختلف اقتصادی، کاهش واردات و خروج ارز از کشور، افزایش قدرت پول ملی و البته خودکفایی را از مهم ترین نتایج منع واردات کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی دانست.
ضرورت توجه جدی به قوانین و مقررات پشتیبانی از تولیدات داخلی
این استاد دانشگاه، وضع قوانینی همچون "حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور" در سال ۱۳۹۸ از جانب مجلس شورای اسلامی و همینطور "مصوبه ممنوعیت واردات کالای مشابه داخلی" از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سال ۱۳۹۹ و پیگیری جدی این قوانین بمنظور جلوگیری از ورود محصولاتی را که از امکان تولید داخلی برخوردار می باشند، در پشتیبانی از تولید داخلی و افزایش اشتغالزایی بسیار اثربخش دانست.
سهم دینی با اشاره به اینکه، طبق سیاست های تجاری دولت و از اواخر دهه ۸۰، واردات کالاهای غیرضروری و کالاهایی که امکان ساخت داخل آن فراهم بوده ممنوع شده است، اشاره کرد: در طول این سال ها ورود بیشتر از هزار و ۶۰۰ قلم کالاهای خارجی به کشور برای پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی ممنوع شده است.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به نام گذاری سالجاری با عنوان" «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» از جانب رهبر معظم انقلاب، توسعه فرهنگ عمومی در پشتیبانی از تولیدات داخلی و تشویق مردم به خرید انواع محصولات مورد نیاز را یکی از مهم ترین راهکارهای عملیاتی کردن این شعار دانست.
ضرورت رعایت استانداردها از جانب تولیدکنندگان برای جلب نظر مردم
این دکترای مدیریت حرفه ای کسب وکار (DBA)، همینطور در این بین نقش تولیدکنندگان در توجه هرچه بیشتر به کیفیت محصولات تولیدی و رعایت استانداردها را برای جلب اطمینان مردم بمنظور خرید محصولات داخلی بسیار بااهمیت خواند.
سهم دینی اشاره کرد: تولیدکنندگان باید با بهره بردن از توانمندی های خود و همینطور بخش های علمی و پژوهشی در دانشگاه ها هزینه تولید را کاهش داده تا کالاهای کیفی آنها با قیمت مناسب تری به دست مصرف کننده برسد.
وی همینطور نقش بخش دستگاه های نظارتی در رابطه با تولید شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان پشتیبانی از مصرف کننده و همینطور انجمن های تولیدی را بمنظور نظارت دقیق بر تولید کنندگان داخلی بمنظور ارتقای راندمان، جلوگیری از تولیدات بی کیفیت و البته نقش رسانه ها در تولید محتوا بمنظور همراه کردن در خرید کالاهای داخلی مردم و در ادامه رونق تولید ملی بسیار بااهمیت دانست.
کاهش واردات در گرو حمایت قدرتمند از شرکتهای فناور است
این استاد دانشگاه در ادامه اشاره کرد: طبق قوانین حمایتی موجود و حمایت قدرتمند از شرکتهای فناور و دانش بنیان به طور قطع سیر نزولی کالاهای وارداتی را شتاب خواهد بخشید.
سهم دینی همچنین، سهم حوزه دانش بنیان در نوآوری و بومی سازی خیلی از محصولات و تجهیزات در بخش های مختلف همچون صنعت و حوزه پزشکی بمنظور جلوگیری از واردات به کشور را بسیار موثر دانست.
وی اظهار داشت: حوزه دانش بنیان در طول سالهای اخیر با راه اندازی حدود ۵۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور تنها در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد و برای ۳۰۰ هزار نفر هم اشتغالزایی به وجود آورده است و آمار سال ۱۳۹۹ هم به طور قطع بیشتر از این ارقام خواهد بود.
این دکترای مدیریت حرفه ای کسب وکار (DBA) در ادامه، با اشاره به وضعیت اقتصاد کشور و بالا بودن نرخ بیکاری و تورم، لزوم پشتیبانی از نخبگان و فناوران بمنظور بومی سازی هرچه بیشتر محصولات وارداتی و حرکت به سمت خودکفایی را بسیار راهگشا و بااهمیت دانست.
نقش بانک ها در پشتیبانی از تولید حیاتی است
این استاد دانشگاه یکی از معضلات فعلی اقتصاد کشور را ورود بانک ها به کارهای اقتصادی و بنگاه داری عنوان نمود و اضافه کرد: این درحالی است که طبق عرف جهانی بانک ها تنها مجاز به استفاده از درصد کوچکی از سرمایه خود در بنگاه داری هستند و متاسفانه این نسبت در کشورمان از استانداردهای جهانی و حتی مجوزهای قانونی بیشتر است.
سهم دینی اشاره کرد: بانک ها بعنوان یکی از پایه های اصلی پشتیبانی از تولید داخلی به جای انجام هرگونه کارهای غیرمولد شامل سهامداری، دلالی ارز و طلا و ساختمان سازی و تملک انواع دارایی باید حامی تلاش گران عرصه تولیدملی باشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه این در حالیست که عرضه تسهیلات با بهره های بسیار بالا به تولیدکنندگان در طول سالهای قبل و البته مصادره خیلی از این واحدها به سبب ناتوانی در پرداخت اقساط، سبب شده خیلی از دست اندرکاران حوزه تولید در کشورمان از این عرصه فاصله گرفته اند.
این دکترای مدیریت حرفه ای کسب وکار یکی دیگر از تبعات منفی ورود بانک ها به بنگاه داری با سرمایه های انبوه را، ایجاد بازارهای انحصاری و غیررقابتی و خروج ناعادلانه تولیدکنندگان خرد از بازار و در ادامه ورشکستگی خیلی از واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری عنوان نمود.
سهم دینی با تاکید بر اینکه، متاسفانه اقتصاد کشور در شرایط اقتصادی سالهای اخیر بانک محور بوده و در خیلی از مسائل همچون بروز زلزله، سیل، بیکاری و کرونا بانک ها باید برای رفع مشکل به میدان بیایند، در عین حال اشاره کرد: مدیریت بانک ها باید ضمن برخورداری از دانش مربوط به مباحث تولید، بیشتر سرمایه و توانمندی های بانک ها به پشتیبانی از تولید ملی اختصاص دهند، چونکه با رونق تولید ملی خیلی از مشکلات خود به خود و بسادگی مرتفع خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه، هم اکنون یکی از اشکالات اساسی واحدهای تولیدی و فعالان کسب و کارهای کوچک، کمبود سرمایه اولیه یا سرمایه در گردش است، به دارایی های ملکی گرانقیمت بانک ها در سرتاسر کشور در کنار انواع و اقسام سرمایه های بانک ها اشاره نمود و پیشنهاد داد: هم اکنون که خیلی از کارکردهای نظام بانکی به سمت خدمات الکترونیکی سوق یافته است، این سرمایه های عظیم ملکی می تواند در راه پشتیبانی از تلاش گران عرصه تولیدات ملی قرار گیرد.
منبع: آجاك
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره