استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده در حمل و نقل و ترانزیت
آجاک: به گزارش آجاک، رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت از پیشتازی این دانشکده در به کارگیری هوش مصنوعی در مهندسی عمران اطلاع داد و اظهار داشت: با ۳۰ سال سابقه تحقیقاتی، امروز آماده حل چالش های ملی حمل و نقل هستیم.
دکتر مرتضی رئیسی، رئیس دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به برنامه های دانشکده عمران در به کارگیری تکنولوژی های جدید و هوش مصنوعی در رشته های مهندسی این دانشکده بیان نمود: یکی از حوزه های نوین و مطرح در علوم مهندسی، بحث هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است. خوشبختانه دانشگاه علم و صنعت، بخصوص دانشکده مهندسی عمران، سابقه ای چنددهه ای در این حوزه دارد. بیشتر از ۳۰ سال است که از الگوهای هوش مصنوعی در تحقیقات در رابطه با مهندسی سازه، زلزله، حمل و نقل، منابع آب و سایر گرایش های تحصیلات تکمیلی این دانشکده استفاده می شود.
پتانسیل بالای دانشجویان نخبه در پروژه های ملی
وی تصریح کرد که دانشکده عمران در پروژه های ملی فعال است و افزود: در این زمان، متخصصان برجسته ای تربیت شده اند و خیلی از پروژه های ملی در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در مهندسی عمران توسط این افراد اجرایی شده است. همچنین، دو مرکز تخصصی تحلیل داده های حمل و نقل در دانشکده فعال می باشند که پروژه های کلان ملی را بر عهده دارند و بعضی از این طرح ها در مرحله اجرا قرار گرفته اند.
رئیسی اضافه کرد: امروز، تمرکز اصلی تحقیقات در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری این دانشکده بر استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل داده ها در حوزه های حیاتی مانند حمل و نقل و ترانزیت است. دانشکده آمادگی کامل دارد با همکاری دستگاههای اجرایی مانند شهرداری ها، وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای مرتبط، از ظرفیتهای علمی خود در حل چالش های ملی بهره ببرد. خوشبختانه دانشجویان مستعد و باانگیزه ای در این دانشکده مشغول تحصیل هستند که در صورت حمایت مالی سازمان های ذی ربط، می توانند بدون احتیاج به متخصصان خارجی، نیازهای کشور را مرتفع سازند. به عقیده بنده، بهترین متخصصان این حوزه در داخل کشور تربیت می شوند و روحیه خدمت رسانی و ماندن در ایران در بین دانشجویان نخبه بسیار قوی است.
چالش های اصلی حمل و نقل کشور از دید علمی
رئیس دانشکده عمران خاطرنشان کرد: به نظر بنده، مدیریت حمل و نقل (اعم از ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی) یکی از چالش های اساسی کشور بحساب می آید. هرچند در دهه های اخیر پیشرفت های خوبی در قسمت جاده ای حاصل شده، اما در حوزه ریلی و هوایی با کمبود زیرساخت ها و ناوگان مواجه هستیم. بااین حال، تمرکز بر مدیریت بهینه منابع موجود و استفاده از تکنولوژی های جدید می تواند راهگشا باشد.
برنامه های آتی دانشکده
وی در انتها اضافه کرد: دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت با حدود ۱۵۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف، یکی از مهم ترین مراکز آموزشی کشور بحساب می آید. برنامه اصلی ما ارتقاء کیفیت آموزشی از راه تأمین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، توسعه رشته های تخصصی و جذب دانشجویان بین المللی (به ویژه از کشورهای همسایه) است، چونکه سطح علمی ایران به مراتب بالاتر از خیلی از کشورهای منطقه است.
منبع: acak.ir
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره