آجاک - acak آینده پژوهی
با پیگیری معاونت علمی محقق شد؛

توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به علوم و فناوری های شناختی

توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به علوم و فناوری های شناختی

آجاک: با پیگیری معاونت علمی ریاست جمهوری و حمایت دولت سیزدهم، علوم و فناوری های شناختی در برنامه هفتم توسعه بطور جدی مورد توجه قرار گرفته است و از تحقیقات و فناوری های این حوزه حمایت می شود.



به گزارش آجاک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، علوم و فناوری های شناختی به عنوان دانشی نوآورانه و آینده ساز که به کارکردهای شناختی ذهن و مغز و توسعه فناوری های برگرفته از این دانش می پردازد، درقانون برنامه هفتم توسعه مورد توجه جدی قرار گرفته است. در ماده ۹۹ بند ت این قانون، فناوری های عصبی، مغز و علوم شناختی و نیز هوش مصنوعی به عنوان حوزه های پیشران و اقتدار آفرین در نظر گرفته شده است.
براساس این قانون، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مکلف است با همکاری دستگاه های اجرائی ذی ربط و با هدف تامین زیرساخت یکپارچه مورد نیاز در راستای بهبود زیست بوم فناوری در عرصه های پیشران و اقتدارآفرین، جذب و توانمندسازی نخبگان و تسهیل دسترسی به زیرساخت ها با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان در عرصه های فناوری های عصبی، مغز و علوم شناختی، هوش مصنوعی، ریزفناوری اقدامات لازم را انجام دهد.
علوم شناختی به مطالعه کارکردهای شناختی ذهن و مغز و توسعه فناوری های برگرفته از این دانش نو می پردازد و این فناوری در تعامل با سایر دانش های نو و فناوری های همگرا چون زیست فناوری، فناوری نانو و فناوری اطلاعات به ارتقای کیفیت زندگی بشر، رفع کاستی های ناشی از لطمه های مغزی، تولید سامانه های هوشمند و استفاده بهینه از ذهن و قوای فکری انسان را دنبال می کند.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی نیز در امتداد توسعه دانش و فناوری این حوزه و گسترش دستاوردهای تعاملی و میان رشته ای، از پژوهش های کاربردی، ایده های نوآورانه و طرح های توسعه فناوری در این زمینه حمایت می کند.


منبع:

1403/04/22
16:38:13
0.0 /5
223
تگها: آینده , پژوهش , دستگاه , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی